...

Toepassing om je voorouders te ontdekken

Meer ontdekken over onze familiegeschiedenis is iets dat altijd nieuwsgierigheid opwekt. Met de vooruitgang van de technologie is het veel gemakkelijker geworden om onze stamboom te traceren en te begrijpen waar we vandaan komen. Het gebruik van een genealogische app is een praktische en efficiënte manier om uw voorouders te ontdekken, waardoor u met slechts een paar klikken in uw familiegeschiedenis kunt duiken.Onder <Downloads"en <Matrrixen> zijn twee overzichten van Apps beschikbaar. Leer hier verder.        

24 juli 2024

...

Tracing Your Roots

Ben je ouder dan 35 jaar, liggen jouw wortels in Indië/ Indonesië en wil je samen met generatiegenoten op zoek naar je voorouders en familiegeschiedenis? Wacht dan niet te lang en koop nu jouw ticket!

23 juli 2024

...

Off topic 1986

Nou vooruit, voor een keer dan. Off topic. Onlangs stuitte HCC'er Hennie Hoevenaar op een leuk filmpje uit het NOS-journaal over de HCC-dagen in 1986. We zien nieuwslezer Joop van Zijl die een reportage aankondigt van verslaggever Hugo van Rhijn en vervolgens de uitgebreide reportage zelf.

20 juli 2024

...

100ste deel Nederland’s Adelsboek verschenen

Op vrijdag 24 mei vond de presentatie plaats van 100ste deel van het Nederland’s Adelsboek plaats, waarin de families beginnende met de letters C-Gi zijn opgenomen. Het was daarnaast ook 30 jaar geleden dat de nieuwe Wet op de adeldom werd ingevoerd. Dit vormde voor de Stichting Uitgave Nederland’s Adelsboek (SUNA) de aanleiding om samen met de Hoge Raad van Adel het symposium Adel en heraldiek in de 21ste eeuw te organiseren.

18 juli 2024

...

Kadaster hulp gezocht

Ons lid Dick Kaas laat weten: "Ik behoor tot de genealogen die een verbinding leggen met bezit om zo een breder verhaal te kunnen krijgen van ons voorgeslacht. Ik ben daar al bijna 20 jaar mee bezig en heb een aardig bestand opgebouwd. (bijna geheel Broek op Langedijk tussen 1832 en 1980 met enkele foto’s en hyp4 uittreksels). Omdat er eigenlijk geen public domain programma’s zijn (en zeker niet webbased) om de resultaten van onderzoek te presenteren (ook grafisch) heb ik dat zelf gedaan. Hij vraagt zich af of er andere HCC leden zijn die mee willen werken aan het: - formuleren van standaarden - maken / uitbreiden van al aanwezige programmatuur naar algemeen bruikbare programmatuur in PD en webbased Ik  hoor graag of daar binnen de genealogieclub (aangevuld met programmering?) interresse voor bestaat De naw-gegevens van Dick zijn: Zeisterweg 40C, 3984NL Odijk, 06 51 619 685, 030 656 39 99, dick [AT] familie [DOT] kaas [DOT] nl

17 juli 2024

'Meld je aan voor de nieuwsbrief' van HCC!genealogie

'Abonneer je nu op de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze activiteiten!'

Aanmelden