Een familieboek maken

Deel dit artikel

,

Inleiding

Een boek met de opgestelde stamboom uitbrengen is toch het uiteindelijk doel. Immers, een website is snel en goedkoop gemaakt. Maar zonder jaarlijkse betaling aan de provider, en zonder toezicht, is hij er echt niet meer over 10 jaar. Een boek echter staat over 100 jaar nog bij een nazaat in de kast. Daarmee verzekert u dat de gegevens bewaard worden, en vooral, dat er voorgoed is vastgelegd wie de personen op die oude foto's zijn. Dat is namelijk informatie die echt verdwijnt als wij het niet goed vastleggen.

HCC!genealogie wil het uitbrengen van familieboeken stimuleren en probeert het voor de gebruiker zo eenvoudig mogelijk te maken. Laat uw boek uitbrengen in full-color, op gecoat papier en in katernen gebonden. het verschil met de bekende gelijmde boekjes is enorm: een garengebonden boek valt open en ligt plat op tafel.

HCC!genealogie arrangement

Probook Media biedt leden van hcc!genealogie de mogelijkheid tegen korting boeken te laten maken. Zij maken echte boeken in kleine oplages in boekhandelkwaliteit.


Voordelen
Als lid van hcc!genealogie ontvangt u een praktische handleiding. Hierin vindt u onder andere handige tips over het bewerken van foto’s, het omzetten van uw bestand naar een drukklare PDF en meer informatie over de indeling van een boek. Vanaf 25 exemplaren is het mogelijk een proefexemplaar aan te vragen van uw boek.


Korting voor leden van hcc!genealogie
Leden van hcc!genealogie bieden wij 5% korting op het maken van een boek. De korting is van toepassing op de prijzen die op onze site gepubliceerd staan. In de colofon verzoeken wij u vriendelijk de volgende zin op te nemen: Mede mogelijk gemaakt door hcc!genealogie. Bij uw bestelling kunt u de code hcc!genealogie2012 en het lidnummer doorgeven, dan wordt de korting verrekend.


Maak uw boek
Boeken maken is het leukste wat er is. Bij Probook Media weten we dat als de beste. Nog leuker is het maken van uw eigen boek. Bij Probook Media kunt u dit op verschillende manieren doen:

  • Gratis te downloaden Probook Editor Software
  • Handleiding “Uw boek opmaken in Word”
  • Templates voor Indesign
  • Vormgeving uitbesteden


Over Probook Media
Probook Media maakt genaaid gebonden boeken in kleine oplages van zelfs één tot enkele exemplaren van een boek. Kwaliteit staat bij ons hoog in het vaandel al sinds 1892. Ieder boek wordt zorgvuldig gemaakt van de eerste tot de laatste bladzijde. Vakmanschap combineren we met technologie. We printen met de meest moderne digitale persen en binden het volgens ambachtelijke methoden. Wij wensen u veel plezier met het opmaken van uw boek. Mocht u vragen hebben, dan kunt u altijd contact met ons opnemen.

Andere mogelijkheden

In het verleden was dat niet alleen erg bewerkelijk maar vaak ook zeer duur. U heeft vast wel gehoord van een genealoog die voor veel geld 400 boeken liet drukken en er nu nog 250 op zolder heeft liggen. Die tijden zijn voorbij tegenwoordig is het heel goed mogelijk om zeer kleine oplagen (10 of 15 stuks) te laten maken van boeken die op geen enkele manier onderdoen voor echte boeken. We zijn van mening dat genealogieboeken met veel foto's ook volledig in full-color moeten worden uitgebracht. De foto's lijken vaak wel zwart wit, maar zijn allemaal verkleurd, of sepia-bruinig. Een boek fleurt enorm op wanneer foto's (en scans van aktes) een kleur hebben. We hebben voor u een uitgeverij gevonden die topkwaliteit boeken maakt in zeer kleine oplagen, in full-color. Zie Drukwerknoig.ndl Mogelijk dat in uw directe omgeving ook zo’n uitgeverij te vinden is.

Genealogen maken vaak hun stamboomtekst met behulp van een genealogie programma om er vervolgens in bijvoorbeeld MS Word wat moois van te maken. Direct starten in een tekstverwerker kan ook maar is erg bewerkelijk. Voor gebruikers van GensdataPro verwijzen wij naar de specifieke tekst op www.btwilschut.nl/boeken.htm

Publicatiecode

Over wat de wet voorschrijft aangaande publiceren van gegevens doe ik geen enkele uitspraak. Van juridisch advies kan ik u op geen enkele manier voorzien. Maar wanneer u het boek in bekende kring verspreidt zou ik persoonlijk niet al te moeilijk doen over toestemming van genoemde personen: u zet het immers niet op internet: u deelt de informatie alleen met -in principe- bekenden.

In de volgende hoofdstukken wordt een algemeen toepasbare werkwijze aangegeven. Natuurlijk zijn er ook andere manieren maar dat laten we graag aan uzelf over.

Veel succes en een mooi resultaat gewenst.

Chris Meurer (met dank aan Bas Wilschut)

'Meld je aan voor de nieuwsbrief' van HCC!genealogie

'Abonneer je nu op de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze activiteiten!'

Aanmelden