...

Grafstenen Geneanet april

Omdat begraafplaatsen een van de belangrijkste bronnen voor genealogen zijn, startte Geneanet het project ‘Bewaar onze grafstenen’, om op die manier grafstenen vast te leggen voordat ze verloren gaan. Meer dan 6.000.000 grafstenen en -zerken zijn reeds beschikbaar !

14 juni 2024

...

Nieuwe Kerkboeken bij ARCHION

Onlangs kwamen er 310 Kerkboeken uit de navolgende plaatsen online.  Ballersbach, Ballersbach Herbornseelbach, Brensbach, Brensbach Höllerbach, Dörscheid, Dreieichenhain, Dreieichenhain Phillipseich, Eibach, Fauerbach, Groß-Winternheim, Groß-Winternheim Schwabenheim, Harxheim, Hausen, Mommenheim, Montabaur, Neu-Isenburg, Nieder-Wöllstadt, Oberauroff, Oberauroff Ehrenbach, Oberauroff Görsroth, Oberauroff Kesselbach, Oberauroff Niederauroff, Oberscheld, Okriftel, Praunheim, Reinheim, Spachbrücken, Weilmünster I, Weilmünster I Audenschmiede, Weilmünster I Dietenhausen, Weilmünster I Rohnstadt, Weisel, Wiesbaden. Afkomstig van het Zentralarchiv der Evangelischen Kirche in Hessen und Nassau. De volledig nieuwe digitale exemplaren vindt u hier. 

11 juni 2024

...

Het Stenen Archief

De Stichting Het Stenen Archief is in 2019 opgericht en houdt zich bezig met het behoud en in kaart brengen van Joodse begraafplaatsen. Ook hoort daar bij dat genealogische gegevens van de begraven Joden op  deze plekken worden vastgelegd. Het doen van onderzoek voor nabestaanden, instellingen en belangstellenden is een van de andere doelstellingen. Met het werk van de stichting kan een bijdrage worden geleverd aan 'de instandhouding en voortschrijdende ontwikkeling van een gedenkcultuur in Nederland'. Het Stenen Archief pakt het door Akevoth het NIK begonnen digitaliseringsproject van de Joodse begraafplaatsen in Nederland. Oud-medewerkers van Akevoth leveren nog steeds een belangrijke bijdrage.

10 juni 2024

...

Mobiel dataverkeer stijgt, bellen daalt

Het aantal huishoudens dat beschikt over glasvezel is in 2023 gestegen met zo’n 25 procent. Ook het mobiele dataverbruik zat in 2023 met ruim 25 procent flink in de lift. Bellen neemt tegelijkertijd af in populariteit, zowel vast als via mobiel.Lees hier verder.

9 juni 2024

...

Verborgen Verleden

Vorige maand verscheen er een paginagroot verhaal over Verborgen Verleden in de Telegraaf.  

8 juni 2024