De gegevens van Stadsarchief Rotterdam zijn uitgebreid met de index op de militieregisters.

 

De gegevens van Gemeentearchief Barneveld met betrekking tot de militiregisters kunt u nu ook op Open Archieven vinden.

 

Het RHC Rijnstreek en Lopikerwaard heeft weer meer bronnen toegankelijk gemaakt, specifiek de gegevens van de Burgerlijke Stand van onder andere Woerden, IJsselstein, Montfoort, Oudewater, Harmelen en Lopik.

 

Van het RHC Zuidoost Utrecht stonden er al gegevens van de DTB op Open Archieven. Deze gegevens stonden ten onrechte te boek als ware deze van Het Utrechts Archief, de bronvermeldingen zijn gecorrigeerd. Extra toegevoegd zijn de gegevens van het bevolkingsregister van Houten.

 

Zijne Majesteit de Koning opent dinsdagmorgen 24 april de tentoonstelling ‘Willem’ in het Nationaal Militair Museum in Soest.

Open Archieven geeft bidprentjescollecties van heemkunde­kringen/verenigingen graag een groter podium door deze doorzoekbaar te maken en te presenteren op Open Archieven. De volgende bidprentjescollecties zijn afgelopen maand toegevoegd op Open Archieven, die van:

Heemkundevereniging Medelo
Genealogisch Centrum Zeeland
Heemkundekring Weerderheem

De Maastrichtse Bevolkingsregisters 1850 - 1920 zijn online doorzoekbaar op de site van het Regionaal Historisch Centrum Limburg.

Europol wil meer bewustwording creëren rondom de gevaren van het gebruik van een openbaar wifi-netwerk. Het heeft daarom een infographic opgesteld met de risico’s die een wifi-hotspot met zich mee brengt en geeft tips en adviezen om veilig te internetten via deze openbare netwerken.
Lees verder op Computable.

De Bevolkingsregisters van bijna alle Walcherense gemeenten over de periode 1812 - 1900 zijn nu digitaal te raadplegen op de site van zeeuwengezocht.nl

.

Zijn jouw gegevens gelekt naar databedrijf Cambridge Analytica? Facebook laat dat vanaf maandag(avond) 9 april 2018 weten aan iedereen die getroffen is. Onder hen waarschijnlijk ook zo'n 90.000 Nederlanders.

Lees verder bij HCC.

Medio dit jaar gaat het Nationaal Archief haar website samenvoegen met die van gahetna.nl. De digitale collectie wordt uitgebreid inclusief de VOC-archieven. De nieuwe site van het Nationaal Archief  zal 3 onderdelen omvatten: archiveren, beleven en onderzoeken.

De nieuwe privacywet die in mei 2018 effectief wordt is een kleine ramp voor ons genealogen. De vraag is: stopt het hier?

Sinds begin dit jaar zijn op WieWasWie doorzoekbaar de:

- Geboorteregisters 1917

- Hiwelijksregisters 1942

- Overlijdensregisters 19657

Nederlanders hoeven zich geen grote zorgen te maken over de database met naar schatting 3,3 miljoen Nederlandse wachtwoorden, die sinds afgelopen vrijdag door iedereen te doorzoeken is. Dat stelt Eset Nederland. Volgens de ict-beveiliger bestaat de database nagenoeg volledig uit reeds bekende datalekken, waaronder die van LinkedIn uit 2012.
Lees verder op Computable.

Op de site van genealogisch onderzoeksbureau Roosjeroos zijn 500.000 records doorzoekbaar uit de regeringsalmanakken van Nederlands-Indië maar ook 42.000 records van de Burgerlijke Stand.