DuckDuckGo - de privacy-beschermende browser - heeft inmiddels de mijlpaal van 30 miljoen zoekopdrachten bereikt.
Lees hier meer.

Op zaterdag 3 november a.s. organiseert HCC!genealogie weer haar jaarlijkse genealogiedag. Dit jaar in samenwerking met het Zeeuws Archief. Vanaf 10 uur geven zo’n 20 standhouders acte de presence tijdens de voorouderbeurs ‘Allemaal Familie’. Voor iedereen die meer te weten wil komen over zijn voorouders is dit een goed begin. De toegang is gratis.

In de afgelopen maanden zijn er weer scans van registers van de Burgerlijke Stand van diverse gemeenten op de website van het RA Tilburg geplaatst.

Bij het maken van een stamboom zijn bronnen van groot belang. Je zal dus moeten duiken in akten van de burgerlijke stand, doop-, trouw- en begraafregisters, notariële akten, militie­registers en personeels­admini­straties. Maar ook bidprentjes, familieberichten en rouwkaarten zijn zeer nuttig voor het genealogische onderzoek. Archiefinstellingen en ook heemkunde- en genealogische verenigingen beheren deze bronnen, die ze meer en meer in digitale vorm beschikbaar stellen.

Voor het eerst brengt Facebook hardware uit: de slimme schermen Portal en Portal Plus. De apparaten zijn voornamelijk bedoeld om te videobellen en werken via spraak-aansturing. Key feature is dat de camera je automatisch volgt als je aan het videobellen bent. 
Lees hier verder.

Over DNA en genealogie is terecht veel te doen. Het CBG pakte onlangs ruim uit met een special over dat onderwerp in hun blad Gen. Het laatste is er zeker nog niet over gezegd. Maar vergeten we ook niet wat? Privacy bijvoorbeeld. Kijk eens naar dit filmpje, vooral aan het einde gaat men daar (te kort) op in.

Facebook heeft een lek gevonden in zijn sociale netwerk waardoor hackers toegang hadden tot de accounts en persoonlijke informatie van 50 miljoen gebruikers. Facebook kan mogelijk een boete krijgen van meer dan 1,6 miljard dollar. Dat schrijft zakenkrant The Wall Street Journal.
Lees hier verder.

Bent u in dienst geweest? Dan doen wij een appel op u!

En wij is dan het Nationaal Militair Museum in Soesterberg die een reunie voor dienstplichtigen organiseert. 

Online zoektocht naar topmodel leidt vaak tot malware en gevaarlijke websites

In het Nationaal Archief te Den Haag bevinden zich de Rechterlijke Archieven van Ameide. Deze archieven bevatten akten over de periode 1561-1811. De daarin beschreven personen, overdrachten, hypotheken, testamenten, voogdijstellingen en allerlei andere akten geven een prachtig historisch beeld van Ameide.

De Historische Vereniging heeft de eerste elf boeken die betrekking hebben op de jaren 1654-1811 laten fotograferen. Van tien boeken heeft Linda van der Lem een uitgebreide index/transcriptie opgesteld.

Lees meer en bekijken de beschikbare indexen.

Bent u een regelmatige bezoeker van deze site? Van harte welkom. Maar we hebben nog veel meer voor u in petto. Lees maar eens verder. Een mooi aanbod ...

Word nu lid van HCC voor € 38,34 

- kies zelf uw welkomstgeschenk
- ontvang direct de nieuwste editie van het blad PC-Active
- én Eset Internetsecurity 6 maanden gratis t.w.v. € 20,-

5 redenen om lid te worden:

  1. 6x per jaar PC-Active magazine en wekelijks de algemene HCC-nieuwsbrief
  2. Heel veel voordeel: maandelijks wisselende aanbiedingen + vast (collectief) voordeel.
  3. Presentaties & workshops door het hele land.
  4. Hulp & advies : via HCC!hulp en de vraagbaak.
  5. Verdieping via Interessegroepen zoals b.v.: Genealogie, Windows, Apple, 3D-printen, drones en beleggen
  6. Iedere week de digitale nieuwsbrief van HCC!genealogie

    Klik hier om u in te schrijven.

Zoeken en vinden, soms klinkt het zo makkelijk, maar dat ene bestand waar dat ene woord instaat, dat is vaak lastig. Zoeken lijkt vaak sneller te gaan op online platformen, zoals Google Drive en Dropbox. Hoe regelt u het zoeken binnen uw privé-netwerk?
Lees hier verder.

Het Amerikaanse FamilyTreeMag heeft WieWasWie opgenomen in de lijst van ‘101 Best Websites for genealogy’. Family Tree Magazine is het grootste genealogie magazine in Amerika met enorm veel online content.
De volledige lijst van deze websites kun je hier inzien.  

De oktober-update voor Windows 10 kan vastlopen op opslagtekort. Dit kunnen gebruikers en beheerders daaraan doen.
Lees hier verder.