...

Check je hack en voorkom dat je slachtoffer wordt van phishing

Eind januari zijn er zes verdachten aangehouden voor bankhelpdeskfraude. Na verder onderzoek trof de politie lijsten aan met rond de 7 miljoen unieke mailadressen. De lijsten met deze adressen worden verhandeld en opnieuw gebruikt door criminelen. Je kan dus slachtoffer zijn zonder dat je dit weet.Je kan controleren of jouw mailadres op deze lijst staat via politie.nl/checkjehack (doe dit alleen via politie.nl en niet via een andere site!). Daar kun je een e-mailadres invoeren. Blijkt je mailadres in de lijst voor te komen, dan ontvang je een e-mail met tips en informatie over wat je het beste kunt doen (hier staan verder geen links of bijlages in). Hoor je niets, dan zat je niet tussen de slachtoffers van dit netwerkLees hier verder.

19 april 2024

...

Erfgoedvereniging Engelbrecht van Nassau opgeheven

De Erfgoedvereniging Engelbrecht van Nassau te Breda is opgeheven. Maar samen met de 'Oranjeboom' is een nieuwe vereniging opgericht onder de naam: Erfgoed- en Geschiedkundige Vereniging Breda en Ommeland. Secretaris is de heer F. Saan en het secretariaatsadres is: Joshof 25 4813 EZ Breda. De nieuwe vereniging is per email bereikbaar, RegularLabs.EmailProtector.unCloak("ep_c0d39985");RegularLabs.EmailProtector.unCloak("ep_a1ee5cff", true); en op de website https://bredaenommeland.nl/ staat meer informatie.

18 april 2024

...

Landmacht: oorlogsslachtoffer na bijna 82 jaar geïdentificeerd dankzij DNA-onderzoek

Op het Nationaal Ereveld Loenen liggen nog steeds 103 anonieme mensen begraven. De Bergings- en Identificatiedienst Koninklijke Landmacht (BIDKL) rekent het tot haar ultieme taak daarvan de naam te achterhalen. Regelmatig worden overblijfselen opgegraven voor nader dna-onderzoek. Onlangs kon men weer een persoon identitficeren.Lees hier verder.

17 april 2024

...

Oorlogsarchieven straks open: weten of liever vergeten? Heeft iedereen het recht om te weten of jouw opa fout was in de oorlog?

Op 1 januari 2025 gaat het grootste en meest beladen oorlogsarchief van Nederland open: het Centraal Archief Bijzondere Rechtspleging (CABR). Hierin staan dossiers van zo'n 425.000 Nederlanders die na de oorlog werden verdacht van collaboratie met de Duitsers. Straks kan je thuis, vanachter je laptop, met één druk op de knop zien of de opa of oma van je buurman, vriend of collega fout was in de oorlog. Maar is dat wel zo verstandig?Lees hier verder.

16 april 2024

'Meld je aan voor de nieuwsbrief' van HCC!genealogie

'Abonneer je nu op de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze activiteiten!'

Aanmelden