'Geen verhaal in de techwereld is zo onderschat,' zegt marketinghoogleraar Scott Galloway. Mark Zuckerberg wil Instagram, WhatsApp en Facebook Messenger aan elkaar koppelen. Met grote gevolgen voor de gebruikers. De integratie levert een nieuwe goudmijn aan persoonlijke data op. Het project heeft geleid tot grote ruzies binnen Facebook, maar alles wijst er op dat het doorgaat.
Lees hier verder.

Eerder introduceerde HCC!genealogie het sociaal media testament. De bijbehorende checklist werd duizenden keren gedownload. Daar bleek behoefte aan en terecht, want wat moet of kun je doen met zijn of haar sociaal media accounts na het overlijden van een familielid of andere bekende?

Android-smartphones zijn te hacken met een malafide PNG-afbeelding. Android-versies Nougat, Oreo en zelfs de nieuwste Pie zijn kwetsbaar.

Lees hier verder.

De Stichting voor Surinaamse Genealogie (SSG)organiseerde eerder deze maand een workshop Surinaams familieonderzoek. Jeroen van Luin was erbij en schreef er een verslag over, dat hier is te vinden.

Veteranen die in het Nederlandse leger hebben gediend krijgen een eigen begraafplaats naast het Ereveld in Loenen (Gld). Op het Ereveld zelf is alleen plaats voor militairen die tijdens oorlogsdhandelingen of vredesmissies zijn gesneuveld.
De begraafplaats is voor veteranen die na hun militaire carriere komen te overlijden, aldus de Oorlogsgravenstichting, beheerder van het Ereveld. Een eigen begraafplaats was al jaren een wens van veteranen. "Oud-militairen willen graag in de buurt van hun maten van toen zijn", aldus een woordvoerster van de stichting. De begraafplaats wordt in 2020 in gebruik genomen.
(bron: De Telegraaf)

Het Zeeuws Archief heeft de Juryprijs van de Geschiedenis Online Prijs 2019 gewonnen met de online expositie 'Handelaar in slaven'. De jury roemde het Zeeuws Archief vanwege de manier waarop het "op basis van kennis en historische bronnen op neutrale wijze een boeiend, en tegenwoordig ook controversieel, verhaal vertelt". De prijsuitreiking had gisteren, 7 februari 2019, plaats in de Koninklijke Bibliotheek in Den Haag.

Online zoeken doen de meeste mensen met Google. Maar je privacy is dan niet gewaarborgd, zelfs niet als je de incognito-modus gebruikt. Toch is er nu een manier om wel volledig anoniem op Google te zoeken!
Lees hier verder.

Los van een grote hoeveelheid kranten, zijn er bij het HCO een aantal nadere toegangen op geboorteakten van de Burgerlijke Stand verschenen. Het betreft: Hellendoorn, 1892 - 1897.

Deze nadere toegangen kunnen geraadpleegd worden de website en via www.wiewaswie.nl.

We hebben het er hier al vaker over gehad, maar van de week was het dan eindelijk zo ver. Voor het eerst konden ouders hun doodgeboren kindje(s) laten registeren en kan men levenloos ter wereld gekomen kinderen aangeven bij de burgerlijke stand.
In ons land worden jaarlijks 500 kinderen van 24 weken of ouder doodgeboren en krijgen 30 duizend vrouwen een miskraam (20 weken of minder).

Als genealogen kennen wij natuurlijk het probleem. Nemen we een doodgeboren kindje nu wel of niet op in onze stamboom? Nadat jaren geleden twee moeders uit mijn familie er bijkans om smeekten, want daar mee werd het kindje toch erkend en dat vonden zij uitermate belangrijk, was er bij mij geen twijfel meer. Ook doodgeboren kinderen worden sinds die tijd in onze stamboom opgenomen.
FL

Het gemeentearchief van Roermond is het historisch documentatiecentrum van de gemeente. Het archief heeft een nieuwe website. Hierdoor wordt de informatie nog toegankelijker en kunnen bezoekers ook online starten met hun onderzoek.

Lees verder.

Ouderen hebben moeite met de snelheid waarmee de maatschappij digitaliseert. Daardoor blijven alternatieven voor online noodzakelijk. Dat stelt ouderenbond KBP-PCOB na onderzoek onder bijna drieduizend ouderen. De ouderen noemen vijf redenen waardoor ze geen gebruik maken van internet. Ze vinden het te moeilijk, voelen zich te oud, hebben fysieke problemen, wantrouwen internet of geven de voorkeur aan analoge oplossingen.
Lees hier verder.

Fotoplatform verwijdert vanaf dinsdag bakken met foto's door flinke inperking opslagruimte gratis accounts.
Lees hier verder.

In 2019 besteden consumenten meer tijd online en kopen meer producten via de smartphone. Toch zit 6 procent van de Nederlanders nooit online en loopt het Facebookgebruik nog altijd terug.
Lees hier verder.

Online zoeken doen de meeste mensen met Google. Maar je privacy is dan niet gewaarborgd, zelfs niet als je de incognito-modus gebruikt. Toch is er nu een manier om wel volledig anoniem op Google te zoeken!
Lees hier verder.

Op 2 april start Google met het wissen van alle data van het sociale netwerk Google+. Nu heeft het bedrijf ook bekend gemaakt hoe de afbouw van het sociale netwerk verloopt.
Lees hier verder.