Genealogie Werkbalk heeft handige zoekfunctie voor NL/BE akten bij FamilySearch

Deel dit artikel

,

geen foto beschikbaar

De Mormonen bieden via hun website FamilySearch een zeer grote hoeveelheid scans aan van onder meer Nederlandse en Belgische akten. Het gaat hierbij bijvoorbeeld om akten van de Burgerlijke Stand, bevolkingsregister en doop-, trouw- en begraafregisters.

Een (klein) deel van deze akten is doorzoekbaar op naam. Het merendeel betreft compleet gescande registers die u digitaal kunt doorbladeren. Om het juiste register te vinden heeft de Genealogie Werkbalk hier een zeer handige zoekfunctie voor gemaakt.

Via https://www.genealogiewerkbalk.nl/fs/ komt u op de pagina "Zoek naar gescande registers bij FamilySearch". Hier kunt u invullen naar wat voor scans u op zoek bent: van welke plaats, van welk type (geboorte/doop, trouwen/huwelijken, enz.) en het jaartal of periode. Als u hierna klikt op de Zoeken knop wordt er direct een lijst gepresenteerd met gescande registers op de FamilySearch website die voldoen aan uw zoekcriteria. Elke link in deze lijst brengt u op de juiste plek op de FamilySearch website waar u gratis het betreffende register kunt doorbladeren. Let wel: u dient zich wel eenmalig (gratis) te registreren en in te loggen bij FamilySearch om de scans te kunnen raadplegen.

Gebruikt u de Chrome browser op uw computer? En wilt u deze "Zoek naar scans" functie snel bij de hand hebben? Installeer dan de Akte Inspirator, deze biedt naast mooi scans als nieuw tabblad ook snelle toegang tot de zoekfuncties van de Genealogie Werkbalk. Meer informatie op de Akte Inspirator vindt u via https://www.genealogiewerkbalk.nl/nieuws.php/20181124)

'Meld je aan voor de nieuwsbrief' van HCC!genealogie

'Abonneer je nu op de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze activiteiten!'

Aanmelden