Eerste collecties uit het e-depot online beschikbaar

Deel dit artikel

,

geen foto beschikbaar

Een archief bestaat niet meer alleen uit papier, steeds meer archieven die worden aangeboden zijn digitaal. Denk aan foto’s en video’s die worden gemaakt met een telefoon, e-mails of Word-documenten. RHC Vecht en Venen slaan deze stukken op in hun digitale archiefbewaarplaats: het e-depot. Daar valt nu een mijlpaal te vieren, de eerste twee collecties uit hun e-depot staan online!

Het gaat om foto’s uit de gemeenten Stichtse Vecht en De Bilt. Vanaf nu zijn deze foto’s van de aanleg van een loodsencomplex aan de Vecht, de Vechtbrug in Breukelen en het boerenprotest bij het RIVM in Bilthoven te zien in de beeldbank. 

Hoe ziet de toekomst van het e-depot eruit?
RHC Vecht en Venen is momenteel druk bezig met het uitbreiden van haar e-depot en hebben een aantal archieven en collecties op de planning staan om online te zetten. Waaronder de coronacollectie. De ontwikkelingen van het e-depot staan niet stil, want er veranderd een hoop op digitaal gebied. Daarom onderzoekt het archief wat de mogelijkheden zijn van een e-depot in samenwerking met een aantal andere archiefdiensten. Je leest hier meer informatie over het e-depot.