Zoek nu nog gemakkelijker naar je voorouders in de periode vóór 1811

Deel dit artikel

,

Het Brabants Historisch Informatie Centrum (BHIC) heeft natuurlijk al langer van DTB-boeken (Doop-, Trouw- en Begraafboeken, vóór 1811) indexen en scans online staan. En niet alleen van de plaatsen die tot het werkgebied van het BHIC behoren, maar ook van plaatsen daarbuiten.

Nou was het bij die plaatsen altijd best onhandig om bij de juiste scans te komen. Als je via de naamindex de gegevens van de juiste persoon gevonden had, moest je altijd nog even via het overzicht ‘Wat zit erin?’ bij de juiste rubriek en plaats kijken om te weten te komen waar je de scans kon inzien. Deze stap is nu niet meer nodig en dat gaat stamboomonderzoekers echt heel veel tijd schelen. Je kunt nu dus nog gemakkelijker zoeken naar je voorouders in de periode vóór 1811.

Anton Schuttelaars heeft bij al deze indexen namelijk een heel handig (blauw) linkje geplaatst. Zo kom je via de index heel gemakkelijk en in één klik bij de scans van het betreffende DTB boek en kun je de akte meteen opzoeken en downloaden.

Het linkje begint met ‘Blader hier door het gescande register….’. Dat brengt je direct naar het betreffende gescande deel.

'Meld je aan voor de nieuwsbrief' van HCC!genealogie

'Abonneer je nu op de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze activiteiten!'

Aanmelden