Zien we u op zaterdag 24 februari in Baarn?

Deel dit artikel

,

geen foto beschikbaar

Het bestuur nodigt haar leden én de bezoekers van deze website uit om op zaterdag 24 februari a.s. de landelijke bijeenkomst van de interessegroep HCC!genealogie bij te wonen.
De bijeenkomst wordt gehouden in zalencentrum Het Brandpunt, Oude Utrechtseweg 4a, 3743 KN Baarn.

Om 11.00 uur trapt Aad Verouden af met het onderwerp 'Onderzoek via internet'. 
Elke (internet)-genealoog wordt tijdens zijn of haar onderzoek wel eens geconfronteerd met een punt waarop het onderzoek vastloop en stelt zich dan vanzelfsprekend de vraag hoe krijg ik dat onderzoek weer vlot. Biedt het internet daar handvatten voor of zijn er alternatieven. In zijn lezing zal Aad daar op ingaan en zal dat benaderen vanuit valkuilen zoals naamsveranderingen, onbekende vaders en op de zoekmogelijkheden van voor 1650.

Na de pauze van 12.30 tot 13.30 uur zal bestuurslid John Glaser ons bijpraten over het onderwerp 'Wereldstambomen op internet'. De lezing gaat over populaire wereldstambomen zoals WeRelate, WikiTree, FamilyTree van FamilySearch en Geni. Aan bod komen de onderlinge verschillen in grootte, invoer- en uitvoermogelijkheden. Evenals de verschillende notaties van namen en data. Waarom een wereldstamboom? Is dit de oplossing voor de veelvoudige registraties in bekende sites zoals GenealogieOnline, Geneanet en MyHeritage?

Een wereldstamboom bevat maar een keer een persoon. Doordat hier ook uit meerdere takken een persoon meerdere keren kan voorkomen wordt de beheerder er op gewezen dat deze personen moeten worden samengevoegd.
Resultaat: een wereldstamboom zoals dat bedoeld is.

Behalve Geni ondersteunen de andere sites een Gedcom-import. Wees daar wel voorzichtig mee want er moeten wel raakvlakken zijn met reeds bestaande personen. Deze moeten later wel weer ontdubbeld worden.

WikiTree heeft de mogelijkheid om DNA-test op te nemen, daardoor zijn er zeer fraaie DNA-overzichten te maken. Verder goede privacyregels zodat de ingevoerde personen niet voor iedereen zichtbaar zijn, maar wel voor bijv. familieleden.

Geni - eigenlijk van MyHeritage – heeft de mooiste presentatie en de navigatie is heel fraai. Ook hier kunnen DNA-tests opgenomen worden. Indien je de stamboom wil uitbreiden kan dat heel gemakkelijk. Je krijgt ook matches naar personen in de databank van MyHeritage.

U bent van harte welkom in Baarn en oja de toegang is gratis!

'Meld je aan voor de nieuwsbrief' van HCC!genealogie

'Abonneer je nu op de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze activiteiten!'

Aanmelden