Wat is de beste webbrowser?

Deel dit artikel

,

geen foto beschikbaar

Wat is nu eigenlijk de beste webbrowser? Heeft Microsoft Edge mij voldoende te bieden of kan ik beter kiezen voor een andere webbrowser. En welke dan? Google Chrome of Mozilla Firefox? Jan-Huib de K.

Vooraf: de ene webbrowser is de andere niet. Hoewel? Microsoft Edge is gebaseerd op Google Chromium en daarmee zijn die twee webbrowsers zo ongeveer wel identiek aan elkaar; qua mogelijkheden en werking wel te verstaan. In de dagelijkse praktijk zal Microsoft Edge beter aansluiten bij een Microsoft-account en Google Chrome zal beter aansluiten bij een Google-account. Maar dat is logisch, niet dan?

In wat we de periferie mogen noemen, zien we verder bekende webbrowsers als Mozilla Firefox, Vivaldi en Opera. Iedere webbrowser heeft z’n sterke, maar ook z’n wat zwakkere punten.

Algemeen de beste webbrowser is Google Chrome. Ga je voor veiligheid, dan kies je voor Mozilla Firefox. Opera doet het uitstekend met sociale media. Vivaldi is helemaal volgepropt met opties en je kunt deze webbrowser ongelooflijk gedetailleerd naar je hand zetten. En als je praat over de integratie van de webrowser binnen Windows 11, dan is het natuurlijk Microsoft Edge. Echter, om je vraag te beantwoorden: Microsoft Edge heeft voldoende te bieden. En tot slot: Voor de Mac is er natuurlijk Apple Safari.