Vacatures

Deel dit artikel

,

geen foto beschikbaar

Voor ons bestuur en adviseurs zijn wij op zoek naar aanvullingen. Ook zijn we op zoek naar een paar software testers en iemand die de redactie van de website komt versterken.

Bestuur
We zijn op zoek naar een bestuurslid. De functies in het dagelijks bestuur en PR zijn vervuld. Het nieuwe bestuurslid zal mede worden belast met de organisatie van evenementen. Eigen vervoer en redelijk in het midden van het land zijn handig in verband met site preperation in geval van een te bezoeken archief.
Cees Heystek en John Glaser weten hier meer over te vertellen.

Adviseurs
Adviseurs zijn mensen die kennis hebben van een bepaald onderwerp (zie voor voorbeelden https://genealogie.hcc.nl/bestuur-en-adviseurs.html) danwel mensen die in een bepaald gebied woonachtig zijn. Het betreft absoluut geen dagtaak. Wel wordt een adviseur ingeschaald voor evenementen die HCC!genealogie organiseert. Neem contact op met een van de adviseurs om te vernemen wat zij zoal dienen te doen en hoe vaak dat het geval is.

Redactie website
Eén of twee redacteuren voor de website zouden de huidige éénmansredactie bijzonder ontlasten. Het betreft niet direct het zelf schrijven van artikelen (hoewel dat wel mag) maar meer het zoeken naar nieuws en dat -redactioneel bewerkt- op onze site plaatsen. Vaak gaat het om een paar -zelf geschreven of uit het origineel gekopieerde- regels inleidende tekst en die voorzien van een link naar het betreffende artikel. Frank Lether weet hier meer over te vertellen.

Testers
Het behoort tot de taak van onze vereniging om bij te houden wat er aan technologische ontwikkelingen betreffende programmatuur gaande is. Daartoe wordt onder andere een matrix bijgehouden (zie onze site). Geüpdatete of nieuwe programmatuur moeten worden onderzocht en getest. Het resultaat daarvan wordt én in de matrix geplaatst én in een artikeltje omschreven als advies aan leden en lezers. We zijn nog op zoek naar een tweetal testers. Informeer bij John Glaser naar de in’s en out’s van deze functie.

Social Media
Social media worden door ons ook als een communicatiemiddel gezien. Facebook, LinkedIN en Twitter liggen voor de hand. Maar de jeugd -en daar zijn we nadrukkelijk naar op zoek- gebruiken andere kanalen, denk aan YouTube, Pinterest, Instagram en TikTok.
Daarom zijn we op zoek naar jongeren die thuis zijn op een of meer van deze kanalen. Misschien kent u jongeren in uw eigen familie- of vriendenkring of anders jongelui die nu aan een ROC (of een andere onderwijsinstelling) met een daartoe geëigende opleiding studeren en wellicht een oefen- of stage-object nodig hebben.
Uiteraard wordt van hen niet verwacht dat zij lid van HCC!genealogie zijn of worden.
Cees Heystek of Frank Lether weten hier meer over te vertellen.

Meer informatie over de vacatures neem dan contact op met onze voorzitter Cees Heystek via 0416 279 373 of per e-mail