RootsTech: een internationaal congres over genealogie

Deel dit artikel

,

geen foto beschikbaar

RootsTech: een internationaal congres over genealogie, interessant voor Nederlandse en Belgische stamboomonderzoekers, door Bob Coret.

RootsTech is een groot congres omtrent het thema genealogie en familiegeschiedenis. Het wordt al heel wat jaren georganiseerd door FamilySearch, van The Church of Jesus Christ of Latter-day Saints, oftewel, Mormonen. Het congres vindt normaliter plaats in Salt Lake City, Utah, USA. Vanaf dit jaar organiseren ze het ook in Europa, dit jaar in Londen. Voor Nederlandse en Belgische stamboom­onderzoekers goed te doen!

Het congres, of zoals ze het zelf promoten: “de show”, duurt 3 dagen. Van donderdag 24 oktober 2019 tot en met zaterdag 26 oktober 2019 worden er meer dan 150 presentaties/workshops gehouden over diverse genealogische onderwerpen zoals DNA, immigratie, en bronnen in diverse landen.

Wie er wanneer over wat spreekt kunt u nalezen op https://www.rootstech.org/london

Dagelijks is er ook een bekende persoonlijkheid die een “keynote” geeft. Eén van de aangekondigde “keynote speakers” is Donny Osmond. Donny Osmond is een Amerikaanse zanger, musicus, acteur en danser die halverwege de jaren 60 samen met zijn vier oudere broers bekendheid kreeg als The Osmonds.

Naast de presentaties en workshops is er ook een tentoonstellingshal. Hier vindt u genealogische bedrijven (waaronder Ancestry, MyHeritage, FindMyPast, 23andMe, Who do you think you are?), organisaties voor familiegeschiedenis, verenigingen en professionele genealogen. Hier kunt u informatie krijgen over nieuwe programma’s, producten en evenementen.

Ook kunt u langs gaan in de “Coaches Corner” waar experts u helpen met uw onderzoeksvraag. Daarnaast is het natuurlijk een groot samenzijn van genealogen. Leuk om contacten op te doen, internationale e-mail contacten eens echt te ontmoeten en weer eens bekenden tegen te komen en bij te praten over de gezamenlijke passie genealogie!

RootsTech Exhibitor & Ambassador
U vindt mij in de “Exhibitor hal”, waar ik een internationaal publiek laat kennismaken met Open Archives en Genealogy Online. Ook ben ik ambassadeur van RootsTech London. In die rol mag ik een drie-dagen pas voor RootsTech London (ter waarde van £ 149) weggeven!

Komt u ook naar RootsTech London 2019?
Wilt u naar RootsTech London (u dient wel zelf vervoer, eten en overnachtingen te regelen) en wilt u kans maken op deze gratis RootsTech London drie-dagen pas?

Geef dan op de Evenementen pagina op het Stamboom Forum over RootsTech London aan via het Komt u? vak dat u gaat (dan kiest u Ja!) of het overweegt (kies dan Misschien). Op maandag 29 juli zal de RootsTech London drie-dagen pas verloot worden onder een ieder die Ja of Misschien heeft geselecteerd.

Let op: als u op het Stamboom Forum aangeeft dat u naar een evenement gaat moet u zich nog steeds registreren bij het evenement zelf, in dit geval via RootsTech London 2019.

'Meld je aan voor de nieuwsbrief' van HCC!genealogie

'Abonneer je nu op de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze activiteiten!'

Aanmelden