Lang gewenste fusie: nu één archiefdienst in Gooi en Vechtstreek

Deel dit artikel

,

Van links naar rechts: Wethouder Mark Marshall (Gooise Meren), wethouder Arno Scheepers (Hilversum), burgemeester Nanning Mol (Laren), archivaris Jacqueline Deknatel-Bos, wethouder Gert Zagt (Wijdemeren) en projectleider fusie Benno van Tilburg vieren de fusie van de archiefdiensten bij het Raadhuis in Hilversum. Foto: Gemeente Hilversum

Het Streekarchief Gooi en Vechtstreek en het Gemeentearchief Gooise Meren en Huizen zijn dit jaar gefuseerd tot één archiefdienst. De gezamenlijke archiefdienst gaat sindsdien verder onder de naam Archief Gooi en Vechtstreek. 

Het samengaan van het Gemeentearchief en het Streekarchief nu tot Archief Gooi en Vechtstreek moet bijdragen aan een sterkere archiefdienst die de archieftaken voortvarend kan oppakken.

Tijdens het eerste bestuurlijk overleg afgelopen week van de gemeenten en partners werd teruggekeken op de lang gewenste fusie. Arno Scheepers, projectwethouder Archief Gooi en Vechtstreek: “Ik ben ontzettend blij met het resultaat van deze samenwerking tussen de Gooise gemeenten. Het is fantastisch dat we nu samen het rijke archief dat we hebben professioneel toegankelijk maken voor al onze inwoners en erfgoedverenigingen in de regio.”

Archief Gooi en Vechtstreek is een samenwerkingsverband van de gemeenten Hilversum, Huizen, Gooise Meren, Wijdemeren, Blaricum en Laren. Archief Gooi en Vechtstreek verricht de archiefdiensten voor de regio Gooi en Vechtstreek en de Veiligheidsregio Gooi en Vechtstreek.

Lange tijd hebben in de Gooi en Vechtstreek twee archiefdiensten naast elkaar bestaan. Het gemeentearchief Gooise Meren en Huizen in Naarden voerde archieftaken uit voor Gooise Meren en Huizen. Het Streekarchief Gooi en Vechtstreek in Hilversum bediende Hilversum, Wijdemeren, Blaricum, Laren en de samenwerkingsverbanden Regio Gooi en Vechtstreek en de Veiligheidsregio Gooi en Vechtstreek.

(bron: Gooisemeren Nieuws)

'Meld je aan voor de nieuwsbrief' van HCC!genealogie

'Abonneer je nu op de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze activiteiten!'

Aanmelden