Jaaroverzicht Koninklijk Huis 2017

Deel dit artikel

,

geen foto beschikbaar

Gisteren is het Jaaroverzicht Koninklijk Huis 2017 gepubliceerd. Naast een papieren versie is er ook dit jaar een e-magazine gemaakt. 

Het jaaroverzicht bevat een overzicht van de publieke optredens, werkbezoeken in binnen- en buitenland en andere werkzaamheden van Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander, Hare Majesteit Koningin Máxima, Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Beatrix der Nederlanden en andere leden van het Koninklijk Huis.

Honderd geselecteerde activiteiten zijn nader toegelicht. Daarbij staat het verhaal centraal van de betrokken organisaties, instellingen en bedrijven die de leden van het Koninklijk Huis in 2017 hebben bezocht. Ook de staatsbezoeken van de Koning en Koningin aan Italië, Heilige Stoel en Portugal komen aan bod, evenals het staatsbezoek van de president van Argentinië aan Nederland.

Daarnaast biedt het jaaroverzicht informatie over reguliere werkzaamheden van de Koning, zoals beëdigingen, de ondertekening van wetten en besluiten en de ontvangst van ambassadeurs ter overhandiging van hun geloofsbrieven aan de Koning.

In de thematische bijlage van het jaaroverzicht wordt aandacht besteed aan de festiviteiten rondom de vijftigste verjaardag van Koning Willem-Alexander.

(bron: RVD)