Het moet niet gekker worden ...

Deel dit artikel

,

Artikel uit Het Laatste Nieuws Belgie, een vrouw trouwt met zichzelf

Al tijden zien we in de media berichten over de Lhbtqia+ gemeenschap in ons land. Maar ook van transgenders, en zelfs van transgenders die ook nog nageslacht kregen. Of van een man die na wat van zijn sperma te hebben veilig laten stellen, zich om laat bouwen tot vrouw, daarna trouwt met een vrouw die zich vervolgens met zijn, pardon haar sperma laat bevruchten. Het kan nog gekker, lees daarover meer in dit nummer van Gens Humana. Wanneer e.e.a. niet goed wordt geregistreerd in de burgerlijke stand kunnen genealogen na ons, zeg over 50 of 100 jaar, daar best wel eens problemen mee krijgen.

Maar wanneer u denkt dat het niet gekker kan, komt u bedrogen uit. Wel dit artikel zagen we onlangs in het Belgische Het Laatste Nieuws. Ene Katrien (43) trouwt met zichzelf!

“Ik wil dat de schepen hetzelfde mopje vertelt als bij alle andere koppels”. Katrien Van Opstal trouwt dinsdag 25 juni j.l. Dat is een bijzonder moment, want trouwen doe je niet elke dag. En al zeker niet met jezelf. Je leest het goed: Katrien trouwt dinsdag als eerste persoon in ons land met zichzelf. En daar heeft ze goede redenen voor, vertelt Katrien in een uitgebreid interview. Al keken ze in het gemeentehuis wel even vreemd op: “Sorry, de computer geeft een foutmelding. Je kan niet trouwen”. Of het een en ander nu ene grapje was of een mevrouw die aandacht zocht is ons niet duidelijk geworden na het lezen van dit artikel. We zijn wel blij met het antwoord van de computer, maar realiseren ons dat dit zo maar kan veranderen. In ons land kunnen mannen met mannen en vrouwen met vrouwen trouwen. En zelfs ongebouwde mannen of vrouwen kunnen met iemand van het andere geslacht trouwen.

Wel dit artikel zagen we onlangs in het Belgische Het Laatste Nieuws. Een vrouw trouwt met zichzelf!

'Meld je aan voor de nieuwsbrief' van HCC!genealogie

'Abonneer je nu op de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze activiteiten!'

Aanmelden