Het Moedermerk, ofwel De Waanzin

Deel dit artikel

,

Met verbijstering namen wij kennis van het kabinetsvoornemen om in het bevolkingsregister het woord 'moeder' vervangen door de term 'ouder uit wie het kind is geboren'.
De wijziging is het gevolg van een eerdere aanpassing van het besluit burgerlijke stand uit 2022. Toen werd het mogelijk voor transgender personen die een kind krijgen, bijvoorbeeld iemand die nog wel de biologische geslachtskenmerken heeft van een vrouw, maar juridisch al als man staat geregistreerd. In dat geval komt op de geboorteakte geen 'moeder' te staan, maar 'ouder uit wie het kind is geboren'.Of zoals de SGP vermeend zou kunnen voorstellen: "Beslissend gezinshoofd".
Lekker dan, wat ons genealogen betreft zijn er inmiddels voldoende onzinnige aanpassingen in de Burgerlijke Stand gedaan om het nog moeilijker te maken onderzoek naar onze families te doen.

Het is nu wachten op een nieuwe benaming voor de 'vader'. Wordt dat iets als 'persoon die aan een ouder uit wie het kind is geboren zijn zaad heeft gegeven?'
En Baarmoeder - orgaan waarin een kind gezwommen heeft; Moederkoek - de versnapering waarvan het kind heeft gesnoept; Moederbord - digitale hersenen; Bemoederen - immigranten pamperen?

De waanzin heeft weer eens toegeslagen

'Meld je aan voor de nieuwsbrief' van HCC!genealogie

'Abonneer je nu op de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze activiteiten!'

Aanmelden