Geneanet, toch niet zo gek

Deel dit artikel

,

geen foto beschikbaar

Wij behoren kritisch en zoveel mogelijk objectief te zijn op de redactie. Dat is niet altijd makkelijk. Neem mij bijvoorbeeld. Altijd wat kritisch op Geneanet geweest omdat de berichten die mij bereikten vaak gingen over Franse naamgenoten met wie ik nog geen enkele verbinding heb kunnen vaststellen. Daarnaast constateerde ik dat weinig Geneanet-deelnemers mijn eventuele aanvullingen en correcties op prijs stelden, anders gezegd in het geheel niet reageerden op mijn berichten. Is Geneanet dan slecht. Volstrekt niet.

Ik las van de week de nieuwsjaarsmail van ene Jean Yves maar kom er even niet achter wat zijn rol in het geheel is. In die mail worden een aantal cijfers genoemd die ik onze lezers toch niet wil onthouden. Geneanet bevat meer dan 7 miljard data verstrekt door leden, samenwerkingsprojecten, en aangesloten partners. Het gemeenschappelijk deel omvat de stambomen van de leden, en de daaraan gekoppelde documenten (foto’s, akten, enz.). Dit betreft 1,4 miljoen stambomen en bijna 1,6 miljard personen. Het samenwerkende deel betreft de talrijke projecten van Geneanet, zoals bijvoorbeeld foto’s van grafzerken van over de hele wereld (Geneagraves), indexen en registers (parochiale, notariële, militaire archieven, etc.). En ook bijzondere projecten zoals “Gisteren en vandaag”. Momenteel kunnen er 4,4 miljoen grafzerken, 48 miljoen archiefbestanden, en meer dan 142 miljoen personen in de indexen van aangesloten partners worden bekeken.
De website wordt zwaar beproefd met meer dan 100 miljoen zoekacties per dag, 8,5 miljoen bezoekers per maand, 380 terabytes aan opslagcapaciteit op 60 servers verdeeld over verschillende locaties.
Dit alles wordt verder ontwikkeld en onderhouden door een enthousiast team van een dertigtal medewerkers in Parijs.

Dat is geen kattenpies mensen. En het mooiste vond ik toen ik onlangs mijn GedCom instuurde. Binnen één minuut kreeg ik een overzicht terug van data die niet klopten. Waarom heeft een programma als Aldfaer dat niet?
Kortom, u toch maar eens verdiepen in Geneanet.
FL

'Meld je aan voor de nieuwsbrief' van HCC!genealogie

'Abonneer je nu op de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze activiteiten!'

Aanmelden