Agenda

Landelijke Bijeenkomst HCC!genealogie Baarn
Zaterdag, 26 Mei 2018, 11:00 - 15:30
door John Glaser
Contact John Glaser

Op het programma staan twee lezingen. De zaal is open om uur 10:30

Van beide lezingen worden video-opnames gemaakt.
De leden die verhinderd zijn krijgen binnen een week een link waar zij deze opnames kunnnen bekijken.  

11.00 uur

De heer dr. A.P. van Vliet: militaire voorouders.

De heer Van Vliet is plaatsvervangend directeur van het Nederlands Instituut voor Militaire Historie van het Ministerie van Defensie en zal ons meenemen op de zoektocht naar onze militaire voorouders en ons handvatten aanreiken om vragen te beantwoorden zoals bij welke onderdelen dienden zij, wat was hun rang, waar waren zij gelegerd e.d.

Pauze

In de pauze kunt u voor deze gelegenheid gebruik maken van de uitstekende lunchfaciliteiten tegen alleszins acceptabele prijzen. Als u daarvan gebruik wilt maken, kunt u het beste direct bij aankomst bij de restauratiebalie melden en uw lunchwensen kenbaar maken. Bij de lunchtijd wordt het bestelde opgediend en dan behoort u ook af te rekenen.

13.30 uur

Mevrouw te Hennepe is conservator van het rijksmuseum Boerhaave te Leiden.

In haar lezing zal mevrouw Te Hennepe ingaan op de invloed van ziekten op de stamboom. Wat betekende het om twee eeuwen geleden ziek te zijn? Wat is de invloed van de medische geschiedenis op zoektochten in de archieven uit de periode 1700 – 1900. Hierbij zal zij ingaan op de ontwikkelingen van epidemieën in deze periode en op de definities en veranderende betekenissen van deze en andere veel voorkomende ziekten.

Tot slot

Voor diegenen die een laptop hebben en mee willen nemen, worden daartoe uitgenodigd, want na de presentaties kunt u algemene vragen stellen over genealogie en de relevante programma’s.

Als u met de auto komt is er in de directe omgeving genoeg parkeerruimte. Als u per trein reist moet u een stukje lopen van 500 meter door de Amalialaan.

Locatie H.F. Witte Cultuur- en vergadercentrum
Henri Dunantplein 4
De Bilt
Utrecht
3731 CL
Nederland