Traditiegetrouw worden tussen kerst en de jaarwisseling kiekjesdagen bij de Historische Vereniging Avereest gehouden. De kiekjesdagen vinden dit jaar plaats op dinsdag 27 en woensdag 28 december in de Gashouder, tussen 13.00 en 17.00 uur. 'In de kelder, waarop de gashouder is geplaatst, liggen mappen met groeps- en klassenfoto’s met namenlijsten. Op dit moment al ongeveer. 1700 stuks. 

HVA wil namen

Ook liggen daar foto’s van groepen, waarop veel mensen staan waarvan wij nog niet de namen kennen. Mensen die wij niet kennen, kent u misschien wel.  Noteer alustublieft de namen van deze voor ons onbekende personen. U doet er ons, maar ook heel veel andere bezoekers van ons museum een enorm plezier mee,' roept Janny Slot van de Historische Vereniging bezoekers van de kiekjesdagen op. 

Zij roept mensen ook op om tijdens de Kiekjesdagen foto's mee te nemen, die voor de HVA interessant kunnen zijn. 'Wij scannen ze graag en u krijgt uw eigen foto(’s) direct weer mee terug,' aldus Slot. 

 

Aalt Westerman zingt

Het bekijken van honderden groeps- en klassenfoto’s, wat het hoofddoel van de Kiekjesdagen is, wordt omlijst met een attractief programma. Zo treedt zanger Aalt Westerman op 27 december in de theaterzaal op. Op woensdag 28 december kan er genoten worden van het accordeonorkest De Harmonica Steyers. Helmuth Rijnhart is op beide dagen aanwezig voor het beantwoorden van genealogische vragen.

In de foyer van de Gashouder is het HVA-winkeltje aanwezig met de verkoop van boeken en dergelijke. Ook is daar dan de nieuwe uitgave over de PTT in Avereest te koop. De HVA, die zorgt voor koffie en hoopt op een grote opkomst.