Grafstenen met hun namen, datums en andere inscripties zullen op een dag verdwijnen. Dit is meestal eerder dan later in Europa, waar overvolle begraafplaatsen en kerkhoven dagelijks pas geruimde graven aan andere families verhuren. Om deze belangrijke erfenis te redden en het voor iedereen mogelijk te maken om graven van voorouders te kunnen vinden, begon Geneanet in 2014 het “Bewaar onze graven”-project. Het doel is om de grafstenen en de inscripties daarop te fotograferen en ze te bewaren door ze te publiceren op Geneanet, waar zij geïndexeerd worden en beschikbaar zijn voor iedereen. Op die manier zijn al meer dan 5 miljoen graven bewaard!

Geneanet organiseert daartoe zelfs speciale weekenden en was het van 13 tot 15 oktober weer prijs. En ook toen weer veel deelnemers overal ter wereld. Volgens Genanet gaven duizenden gehoor aan haar oproep, waardoor er meer dan 152.000 foto’s van graven in Frankrijk, België, Slovenië, Zwitserland, Spanje, Nederland, Duitsland, Oostenrijk, Portugal, Zweden en meer werden geïmporteerd op Geneanet. 

Ons is (nog) niet helemaal duidelijk hoe het zit met de communicatie/relatie ofwel afstemming met Graftombe.nl en online-begraafplaatsen.nl