Mogelijk heeft u er wel een van gehoord, maar er zijn ook apps voor stamboomprogramma’s. En dan hebben we het over apps voor telefoon en tablet draaiende onder Android of iOS.

In de praktijk viel dat tegen want vaak zijn apps gekoppeld aan de licentie van het programma of aan het account van de website. Nog erger is dat de meest bekende Nederlandse programma’s zoals Aldfaer, Ancestor Tree Manager, GensDataPro en PRO-GEN geen app hebben.

Nu is er sinds kort een app die werkt met een Gedcom uit een van die programma’s. Zelfs foto’s, maar ook bronnen met akten wordt ondersteund. Met de app heb je niet allen een overzicht van al je personen maar, maak ben je ook in staat een instelbare grafische stamboom op de telefoon te genereren en deze weer te exporteren naar een PDF. Er moet wel verteld worden dat deze app, Family Gem, alléén voor Android is, maar mogelijk in de toekomst ook voor iOS beschikbaar komt. 

Om niet iedereen over halen om met deze app te werken is er een overzicht gemaakt van de meest bekende programma’s en websites die er al een hebben. Dit overzicht, de appmatrix, is te vinden op onze website bij Downloads en daar dan weer Matrixen.
Kijk er eens na, mogelijk is dit net wat u zoekt. Zo niet dan uw kinderen of kleinkinderen, want die zijn gek op apps.