Onlangs trad Peter de Wit toe als deelnemer aan ons adviseursteam. Groningen, Drenthe en Friesland is zijn werkterrein.

Na zijn studies civiele techniek en bedrijfskunde kwam hij in 1981, werkend voor een aannemersbedrijf, in contact met een IBM-mainframe en een HP-minicomputer met het CPM besturingssysteem. Kort daarop volgde een IBM-PC met DOS.

In 1987 werd hij lid van de HCC en werd, toen hij steeds meer plezier kreeg in het uitzoeken van zijn stamboom, lid van genealogie. Het resultaat van zijn genealogische speurwerk wordt vastgelegd met GensData Pro met PC's die hij in de regel zelf opbouwt uit losse elementen.

Peter is ook betrokken bij "Vele Handen"-projecten en bezoekt ook graag bijeenkomsten van Tresoar en de Groninger Archieven. Voor het inkleuren van de geschiedenis van zijn voorouders leest hij graag boeken en digitale informatie over historische gebeurtenissen op gebied van kust- en binnenvaart, de geschiedenis van de noordelijke provincies, de Kolonie van Weldadigheid enz.

De laatste genealogische ontwikkeling is voor hem het DNA-onderzoek. Sinds een aantal jaren gewapend met de DNA-testuitslagen van zijn beide ouders en zichzelf, is het beeld van een simpele stamboom gewijzigd in die van een enorm netwerk van vroegere en huidige verwanten. Door zijn genealogische gegevens op vele websites te vermelden heeft hij een groot digitaal net gespannen om in contact te komen met verwanten over de hele wereld. Daar heeft hij al veel leuke en interessante contacten aan overgehouden.

Hij publiceerde zijn genealogische gegevens op Genealogie-online (Bob Coret) en Geneanet. Zijn MyHeritage stamboom is hiervan afgeleid, maar beperkter qua bronvermeldingen. Voor DNA-onderzoek is MyHeritage zijn voornaamste bron voor verrassende vondsten.