Van de week werd de vraag gesteld of er ook apps zijn voor een telefoon of tablet.

Nou die zijn er maar, ook vaak gekoppeld aan een website (MyHeritage, Geneanet) of een programma zoals Heredis of Reunion voor de Mac, maar de app van Reunion draait weer niet op Android)

In de playstore stond Family Gem. Een gratis app die standalone op de telefoon of tablet werkt en voldoende heeft aan een Gedcom om je stamboom te presenteren. Bij de weergave miste ik nog de media. Nou die dan met een USB-kabel ook op de telefoon gezet. De mediamap is vanuit de app zelf in te stellen evenals de Nederlandse taal.

Van personen krijg ik nu alle gegevens, maar ook alle foto's (media), en indien aanwezig, de bronnen, zoals geboorte- huwelijks- en overlijdensakten. De grafische weergave (schema) is heel fraai en werkt net zoals Geni met getallen bij de personen. Dat getal geeft aan hoeveel familieleden daar weer achter zitten.

Voor alle duidelijkheid, mijn Gedcom komt uit GensDataPro en daarom zoek ik eigenlijk gebruikerservaringen van deze app.

Omdat ik de indruk heb dat deze app ook gebruikt kan worden om de stamboom te onderhouden kan dit een oplossing zijn voor genealogen die geen computer meer hebben. (dat laatste kan ik me niet voorstellen) Voor meer info over de app klik hier.

Reacties graag naar John Glaser, via HCC!genealogie - Contact