De Genealogie Werkbalk is in 2006 begonnen als een toolbar die zich nestelt in uw browser. Moderne browsers bieden deze mogelijkheid niet meer. Dit betekent niet dat het snel en eenvoudig zoeken op familienaam in de belangrijke Nederlandse genealogische bronnen nu niet meer kan. Graag stel ik u voor aan de vernieuwde Genealogie Werkbalk (die nog steeds gratis is) met als drie hoofdfuncties: Zoeken op familienaam, Zoeken naar scans en Zoeken naar archieven.

Zoeken op familienaam in genealogische bronnen

Er zijn veel genealogische bronnen op Internet te vinden die doorzoekbaar zijn op familienaam. De Genealogie Werkbalk heeft de belangrijkste bronnen verzameld en maakt deze via een eenvoudig zoekscherm toegankelijk. U selecteert de bron die u wilt zoeken, typt de naam in waarnaar u wilt zoeken binnen die bron en klikt op Zoeken. Het is dus een heel makkelijk startpunt voor uw online zoektocht.

Zoeken naar scans in de FamilySearch collectie

De Mormonen bieden via hun FamilySearch website heel veel scans aan van bijvoorbeeld de DTB en Burgerlijke Stand. Wanneer een archiefinstelling zelf de scans niet aanbied, zoek dan naar de scans in de FamilySearch collectie! U kunt zoeken op plaats, aktesoort, jaar of periode en eventueel een extra term. De zoekresultaten brengen u direct bij de scans van FamilySearch.

Zoeken naar archieven op naam en werkgebied

Wilt u voor een bepaalde plaats weten bij welke archiefinstelling u moet zijn? De Genealogie Werkbalk biedt u de mogelijkheid om te zoeken naar archieven op naam en op hun werkgebied. Naast de naam van de archiefinstelling bevatten de zoekresultaten ook adresgegevens en links naar de online plaatsen waar de archiefinstelling zich manifesteert.

 

Klik hier om naar de genealogiewerkbalk te gaan.