hassel Na een paar jaar keert Johan van Hassel terug in de rijen der HCC!genealogie-adviseurs.
Na zijn pensionering is hij lid geworden van HCC! Daar nam hij als snel deel aan het geven van Beginnerscursussen en later begon hij ook cursussen over b.v. PowerPoint.
In die tijd is hij ook serieus begonnen met Genealogie nadat hij eerder (als oudste zoon) bij het overlijden van zijn vader diens aantekeningen kreeg toegewezen.
Na wat experimenteren koos hij Aldfaer voor het vastleggen van de gegevens. Omdat hij het leuk vindt om anderen te helpen met de computer, met genealogie en de combinatie daarvan in computergenealogie volgden lezingen en workshops over Aldfaer, maar ook over b.v. het zoeken op internet.
Na zijn vertrek bij HCC! werd hij (en is nog steeds) actief voor Seniorweb met ‘PC Hulp aan huis’ en ‘Leren aan huis’, voor Seniorweb Veldhoven met cursussen over o.a. Windows, WhatsApp, Fotobeheer. Voor de seniorenvereniging PVGE in Veldhoven is hij medetrekker van een GenealogieClub. Hij is actief in helpdesks in de regionale bibliotheken. Tenslotte geeft hij voor diverse instanties cursus over het genealogisch computerprogramma Aldfaer.
Bij HCC!genealogie wil hij graag weer aan de slag om genealogen te helpen als adviseur.