Op onze Landelijke Bijeenkomst van 29 februari 2020 gaf bestuurslid John Glaser een presentatie over het gratis Nederlandstalige genealogische computerprogramma Ancestor Tree Manager. Nu is versie 8.0 met de nodige uitbreidingen en verbeteringen vrijgegeven.

Denk daarbij aan de persoonlijke instellingen, databasestructuur, datumnotatie, de gegevens- en materiaalcontrole en de rapportage met daarin de mogelijkheid om plaatsen op te zoeken in Google-maps. 
Opnieuw zijn de Gedcom-importcorrecties sterk uitgebreid en verbeterd waardoor de overstap vanuit een ander programma makkelijker geworden is. De grafische weergave van de verwantschap en voorouderweergave is interactief gemaakt zodat personen geselecteerd kunnen worden. Foto’s en scans van bronnen worden naadloos overgenomen en door een importcorrectie verwerkt volgens een eigen bestandsconventie. 
Dankzij het feit dat ATM door Iris Voswinkel in Java is geschreven draait het programma niet alleen op Windows- en Linuxcomputers maar ook op de Mac.
Wil je weten wat er de laatste tijd is gewijzigd/aangepast, klik dan hier.

Een belangrijk verschil t.o.v. andere programma’s is de presentatie van de foto’s (portretten) en bronnen (scans). De uitvoer is in HTML en desgewenst kan de complete map met een index van alle personen, kwartierstaten en parentelen zo op het internet geplaatst worden. De bijgeleverde File Transfer Handler maakt dit erg eenvoudig. Het resultaat is een website die volledig in eigen beheer is en alle gegevens en bronnen weergeeft zoals je verwacht.
Nieuwsgierig naar de vele mogelijkheden van ATM? Kijk dan eerst naar de video van de presentatie op YouTube.