MyHeritage laat weten 11 miljoen historische records te hebben toegevoegd. Het betreft twee overlijdensindexen inclusief afbeeldingen: Duitsland, Hessen, Overlijdensindex, en een update van Duitsland, Noordrijn-Westfalen Overlijdensindex 1874-1938. Met deze update komt het totaal aantal Duitse historische records op MyHeritage op 187 miljoen. Voor het zoeken op naam dient men -helaas- wel over een abonnement te beschikken.

Duitsland, Noordrijn-Westfalen (Arnsberg, Detmold, en Münster), Overlijdensindex 1874-1938

In samenwerking met het Landesarchiv Nordrhein Westfalen, het staatsarchief van Noordrijn-Westfalen, heeft MyHeritage deze maand 3,8 miljoen historische documenten en afbeeldingen uit de regio Detmold toegevoegd aan de overlijdenscollectie van Noordrijn-Westfalen. MyHeritage is de eerste die de afbeeldingen uit de overlijdenscollectie van Noordrijn-Westfalen indexeert met de volledige steun van het Landesarchiv, het staatsarchief van Noordrijn-Westfalen – waardoor de informatie in de afbeeldingen toegankelijker en gemakkelijker doorzoekbaar is dan ooit tevoren.

De collectie bevat overlijdensakten van talrijke burgerlijke standen (Standesämter) van de deelstaat Noordrijn-Westfalen tussen 1874 en 1938. Met deze update bevat de collectie nu 11 miljoen historische akten uit Arnsberg, Detmold, en Münster. Toekomstige updates zullen ook de regio’s Düsseldorf en Köln omvatten.

De akten bevatten het aktenummer; de datum van registratie, die verschilt van de werkelijke overlijdensdatum; naam en beroep van de persoon die het overlijden meldt; voornaam, achternaam en/of meisjesnaam van de overledene; geslacht; godsdienst; datum, plaats en tijdstip van overlijden; leeftijd bij overlijden; geboortedatum en -plaats; woonplaats; en vaak andere belangrijke informatie, zoals gegevens over de echtgenoot en de ouders.

Indien beschikbaar, wordt de handtekening van de persoon die het overlijden meldt en die van de ambtenaar van de burgerlijke stand opgenomen. De burgerlijke stand werd in het begin van 1876 in het hele Duitse Rijk verplicht, maar sommige gemeenten hielden al eerder registers bij.

Hier kun je de collectie Duitsland, Noordrijn-Westfalen (Arnsberg, Detmold, en Münster), Overlijdensindex 1874-1938 doorzoeken

Duitsland, Hesse, Overlijdensindex

Deze collectie van 8 miljoen records bevat overlijdens records van verschillende gemeenten die binnen de staat van het huidige Hessen, Duitsland, tussen de jaren 1848 en 1990. De records bevatten de voornaam van de overledene, de datum en plaats van geboorte, geslacht, en datum en plaats van overlijden. Informatie over de ouders omvat de voornaam, de achternaam en de meisjesnaam van de moeder.

Vanaf oktober 1874 benoemde de staat ambtenaren van de burgerlijke stand van alle inwoners van Pruisen, waartoe veel van de gemeenten in deze collectie behoren. Registers van de burgerlijke stand van Hessische gemeenten die geen deel uitmaakten van Pruisen beginnen al in januari 1876. Terwijl de kerken de traditionele registers bleven bijhouden, schreef de staat ook voor dat de persoonlijke of burgerlijke staat van de hele bevolking moest worden geregistreerd. Deze registers zijn geïndexeerd en doorzoekbaar gemaakt door MyHeritage.

Klik hier voor de collectie Duitsland, Hesse, Overlijdensindex doorzoeken