Bent u al bekend met Geneastar? Geneastar is een website van Geneanet, die geheel gericht is op de stambomen van beroemde personen.

Dit kunnen personen zijn die lokaal, nationaal, of internationaal bekend zijn : kunst en cultuur, sport, industrielen en uitvinders, politici, geestelijken, bekenden van radio en TV, militairen, juridische zaken, wetenschappers en medici, etc.

Geneanet is verheugd te kunnen melden dat er momenteel meer dan 200 stambomen van beroemde Nederlanders zijn opgenomen in Geneastar !

Enige voorbeelden van beroemde personen die u kunt vinden op Geneastar : Max Verstappen, Nederlandse coureur en de Formule-1 kampioen van 2021, Vincent van Gogh, Nederlandse post-impressionistische schilder, die na zijn dood een van de meest beroemde en invloedrijke personen in de Westerse kunsthistorie werd, André van Duin, Nederlandse komediant, acteur, zanger, (liedjes-)schrijver, TV-producent en regiseur, Angela Groothuizen, Nederlandse zangeres, artiest, en TV-persoonlijkheid.

Als u een beroemde persoon in uw stamboom heeft, dan kunt u deze sturen naar Geneastar via : https://nl.geneastar.org/propose

Van de persoon dient er een pagina op Wikipedia aanwezig te zijn met een afbeelding (foto, schilderij, gravure), en de stamboom dient minimaal één tak met meer dan 5 generaties voorouders van de beroemde persoon te bevatten.

Als u Premiumlid bent, dan kunt u uw stamboom automatisch laten controleren op overeenkomsten met Geneastar. Daarvoor gaat u naar https://nl.geneanet.org/compare/ en klikt u op ‘Nieuwe zoekopdracht’ in het onderdeel ‘Beroemdheden’.

Om te zoeken in alle stambomen van de Nederalndse beroemde personen, klik hier.