De gegevens van de Amerikaanse volkstelling van 1950 worden nu gepubliceerd door MyHeritage en zijn volledig gratis. De release zal geleidelijk plaatsvinden over een aantal weken, aangezien de records worden geïndexeerd.
Terwijl u zich voorbereidt om erin te duiken, is MyHeritage er om u te helpen: we hebben zojuist de Census Helper™ uitgebracht, een handig en gratis hulpmiddel dat uw stamboom scant en een lijst samenstelt van uw familieleden die zeer waarschijnlijk in de jaren 1950 zullen worden gevonden.
 
De recente publicatie van de Amerikaanse volkstelling van 1950 is voor genealogen wereldwijd reden tot feest. Dit evenement dat eens in de tien jaar plaatsvindt, biedt een schat aan informatie over bijna al uw familieleden die in april 1950 in de VS woonden. Met de Census Helper™ kunt u uw onderzoek concentreren: gewapend met de lijst die het maakt, weet u precies naar welke familieleden u moet zoeken in de nieuw vrijgegeven volkstellingsrecords. U kunt deze lijst exporteren om overal te gebruiken. Naast elk familielid vindt u een handige knop om met één klik onderzoek te doen naar die persoon in de volkstelling. De namen van mensen die je al hebt onderzocht, worden vermeld, evenals de namen voor wie Record Matches zijn gevonden in de volkstelling. De Census Helper™ is een uitgebreide onderzoekstool waarmee u alle waardevolle informatie uit de telling kunt persen zonder ook maar een druppel te missen. Momenteel is de Census Helper™ beschikbaar voor de U.S. Census van 1950, evenals voor alle voormalige Amerikaanse volkstellingen van 1790 tot 1940 (kies gewoon op welk decennium u zich wilt concentreren). Lees onze blogpost voor meer informatie over deze unieke tool.