Een beetje amateur-genealoog is natuurlijk lid van de interessegroep Genealogie van de HCC! De groep stelt zich onder andere ten doel het leggen en bevorderen van contacten tussen genealogen die bij hun onderzoek en bij het vastleggen van gegevens een computer gebruiken, het uitwisselen van gegevens en het verstrekken van informatie op genealogisch gebied.

Om dit doel te bereiken ontwikkelt de vereniging verschillende activiteiten, zoals:

• De organisatie van bijeenkomsten met een keur aan sprekers en presentaties (bijvoorbeeld over: genealogie, heraldiek en paleografie en computerprogramma’s en daarmee verbandhoudende onderwerpen).
• Beschikt de vereniging over een website waarop nieuws op genealogisch gebied en computer/internet gerelateerde zaken wordt gepubliceerd.
• De jaarlijkse publicatie van het jaarboek Gens Humana. Daarin alle voorgaande nummers van Gens Humana, genealogische software en honderden parentelen en kwartierstaten van leden.
• Het ter beschikking hebben van Duitse en Amerikaanse bronnen en anders over adressen om u verder op weg te helpen bij uw genealogisch onderzoek in het buitenland.
• Biedt zij korting bij de toegang tot een aantal (betaalde) genealogische websites.
• Kent naast een bestuur ook een aantal regionale adviseurs die te benaderen zijn voor vragen over het gebruik van de computer, genealogische computerprogramma’s, internet, archieven, et cetera. Wanneer zij onverhoopt niet kunnen helpen, weten zij de weg naar anderen die dat wel kunnen.

Een lid ontvangt 6x per jaar PC-Active magazine en wekelijks de nieuwsbrief van HCC! en HCC!genealogie. Het biedt heel veel voordeel: maandelijks wisselende aanbiedingen en vast voordeel. Daarnaast presentaties & workshops door het hele land, hulp & advies via HCC!hulp en de vraagbaak en tenslotte de verdieping via diverse Interessegroepen zoals: Windows, Apple, 3D-printen, drones.

Kortom, voldoende voordelen om lid te worden van HCC!genealogie.

Lidmaatschap
Om lid te worden van HCC!genealogie moet u eerst lid worden van de HCC. Ga daarvoor naar www.hcc.nl/lid-worden. Het standaard contributiebedrag voor het HCC-lidmaatschap bedraagt € 41,45 (incl. een abonnement op het onvolprezen blad PC-Active). Voor het lidmaatschap van HCC!genealogie wordt een kleine extra bijdrage van € 10,41 gevraagd. Wanneer dit de eerste groepering van de HCC is waar u lid van wordt, krijgt u daarop een korting.

Wat betekent een HCC-lidmaatschap?
U wordt niet zomaar lid van een vereniging, het lidmaatschap biedt u vele voordelen.
Ga naar de website www.genealogie.hcc.nl en meld u aan. Wanneer u nu lid wordt ontvangt u gratis een usb-stick met alle nummers van onze publicatie Gens Humana (1986-2021). Daarop staat ook een veelheid aan informatie over genealogische software, kwartierstaten en parentelen van onze leden en andere interessante zaken (zoals bijvoorbeeld landkaarten uit de Brabant-collectie). Daarnaast kunt u zelf een welkomstgeschenk kiezen, ontvang direct de nieuwste editie van PC-Active t.w.v.  € 5,60, mag 3 maanden gratis gebruiken maken van Eset Internetsecurity en krijgt één of meer gratis extra e-mailadressen.

Word lid van HCC!genealogie. Voor het geld hoeft u het niet te laten.