Ancestry, de wereldwijde leider in familiegeschiedenis, heeft aangekondigd dat het een overeenkomst heeft gesloten om Geneanet, een toonaangevend Frans genealogiebedrijf, over te nemen. Met meer dan 30 miljard records uit meer dan 80 landen helpt Ancestry klanten nieuwe details over hun familieverhaal en voorouders te ontdekken. 

Met een grote en groeiende Europese gemeenschap van meer dan 4 miljoen leden is Geneanet beschikbaar in tien talen en in meer dan 25 landen. Door Geneanet's gratis stamboomplatform en betrokken gemeenschap te combineren met het wereldwijde abonneebestand van Ancestry  kunnen nog meer mensen over de hele wereld familiegeschiedenis ontdekken en verbindingen tussen familieleden leggen.

Ancestry, dat al de grootste collectie Europese records biedt, investeert ook in het digitaliseren en indexeren van een nationale collectie Franse historische records, waaronder de volledige Franse volkstelling en geboorte-, huwelijks- en overlijdensregisters die binnenkort beschikbaar zullen zijn. Daardoor worden de familiegeschiedenis en verbindingen tussen mensen in Frankrijk en mensen over de hele wereld met Het Franse erfgoed versneld.

"We zijn verheugd Geneanet te mogen verwelkomen in de Ancestry-familie en kijken ernaar uit om samen te werken om onze wereldwijde gemeenschap te laten groeien, zodat meer mensen gemakkelijk hun familieverhaal kunnen ontdekken, maken en verbinden", aldus Deb Liu, Ancestry President en CEO. "Ancestry zet zich in om verder te investeren in geneanet's gratis boombouwplatform en de vrijwilligersgeest van zijn gemeenschap."

"Dit is een spannende volgende stap voor Geneanet en voor onze gemeenschap. We zullen ons bedrijfsmodel behouden en ons blijven richten op wat we goed doen, door een zeer betrokken gemeenschap van gepassioneerde gebruikers op te bouwen. Onze leden zullen enorm profiteren van de enorme collecties en het wereldwijde netwerk van Ancestry terwijl ze hun stambomen bouwen en contact maken met nieuwe familieleden en hun familieverhalen delen", aldus Jacques Le Marois, oprichter en CEO van Geneanet. "Ik ben verheugd om samen het volgende hoofdstuk op te bouwen en kijk uit naar de mogelijkheid om een actieve rol te spelen in de toekomst van het bedrijf."

Na sluiting zal Geneanet opereren als een onafhankelijk bedrijf in de Ancestry-portefeuille van bedrijven. Jacques Le Marois, oprichter en CEO van Geneanet, blijft in zijn rol als hoofd van de Geneanet website en community.

(bron: Persbericht Ancestry)