In de vacature die ontstond door het tussentijdse vertrek van adviseur Hubert Stijns heeft het bestuur van HCC!genealogie Els Schneider aangetrokken als zijn vervangster. Daarmee het aantal adviseurs weer compleet. Els heeft de regio Amsterdam onder haar hoede.

Els Schneider
HCC!genealogie beschikt over 11 adviseurs. Zij zijn of contactpersoon in/voor een bepaalde regio, of expert op een bepaald gebied, zoals bijvoorbeeld een genealogisch computerprogramma (Aldfaer, Pro-Gen, GDP, MyHeritage) of in het zoeken op internet.

Schneider ging 8 jaar geleden na 45 zeer actieve dienstjaren bij diverse bedrijven met pensioen. Sinds 2005 is zij bezig met genealogie, maar hoe kom je daarbij? “Simpel: mijn oom had een start gemaakt met het uitzoeken en heeft -bleek- ook nog verkeerde aannames gedaan. Een groot deel van zijn gegevens waren op de verkeerde voorouder gebaseerd, d.w.z. geen familie maar wel uit hetzelfde dorp. Dat was wel vlak na de oorlog, dus in de tijd dat er nog geen digitale snelweg bestond. Door een kennis die aan genealogie deed ben ik in 2005 gestart met mijn eigen uitzoekerij via internet en ook in de diverse archieven in het land. Tegenwoordig is het gemakkelijker om via de computer en internet scan van allerhande officiele aktes te vinden dan in het begin van mijn genealogische avontuur”, aldus Schneider.

Naast genealogie is Els gek op het lezen van familiekronieken en over geschiedenis. Een andere hobby is het organiseren van lezingen en excursies/rondleidingen voor de Vereniging Ons Amsterdam. Daarnaast reist ze graag, is actief lid van een sportschool en roeit ze al jaren in een vaste ploeg.