Het Stadsarchief Rotterdam is op zoek naar ongeveer 400 namen van mensen die zijn omgekomen bij het Duitse bombardement op Rotterdam op 14 mei 1940. Het stadsarchief roept de hulp in van een ieder -dus zeker nabestaanden- die aanvullende informatie kunnen leveren, om de lijst volledig te maken. Wie weet dat een familielid is omgekomen bij het bombardement kan dat doorgeven via  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. met vermelding van naam en geboortedatum.

De lijst van slachtoffers bevat nu 450 namen, terwijl het bombardement meer dan 850 levens heeft geëist. Veel namen ontbreken omdat gewonden ook naar ziekenhuizen buiten Rotterdam werden gebracht. Als ze daar stierven, werd hun overlijden in die plaats aangegeven.

Het bombardement in de middag van 14 mei 1940 duurde nog geen kwartier en legde het centrum van de stad in puin. De daaropvolgende brand hield dagenlang aan. Toen de Duitsers dreigden ook Utrecht te gaan bestoken, capituleerde Nederland.