×

Fout

Deze site zal zondag 7 maart in de ochtend niet of slecht bereikbaar zijn in verband met spoed onderhoud, meer informatie vind je hier.

“Het volledig afschermen van je privacy is anno 2021 een utopie geworden, maar er zijn maatregelen te nemen om de datahonger van ondernemingen te beteugelen.” Dat is het motto van de online presentatie ‘Veilig internet’ die de SeniorenAcademie van HCC de komende weken geeft.

Gemak versus privacy
Het is heel handig als je webbrowser er op al je apparaten hetzelfde uitziet en je overal jouw favorieten paraat hebt. Maar dat kan alleen als je inlogt met een account op die browser en met een account geef je ook een stukje van je identiteit mee. Soms heb je zelfs helemaal geen keuze: een Android-telefoon kun je bijvoorbeeld niet gebruiken zonder een Google-account.

Hoe bouwen de datareuzen een profiel van jou op? En wat kun je wél doen om je privacy op internet enigszins te beschermen? Wat is bijvoorbeeld het verschil tussen de verschillende soorten cookies die je overal tegenkomt en tegen welke kun je gerust ‘nee’ zeggen?

Op al dit soort vragen geeft HCC!seniorenacademie antwoord. De online presentatie ‘Veilig internet’ wordt de hele maand februari gegeven en is beschikbaar voor alle HCC-leden. Overigens al sowieso een goede reden om lid te worden indien u nog geen lid bent.

U heeft diverse mogelijkheden om zich aan te melden voor deze online presentatie:

9 februari 13.30 uur (Rotterdam en Zoetermeer)

10 februari 10.00 uur (Bodegraven, Gouda en Woerden)

18 februari 13.30 uur

23 februari 13.30 uur (Capelle aan den IJssel en Delft)

23 februari 13.30 uur (Veenendaal en Maarn)

25 februari 13.30 uur (Eindhoven en Helmond)

Omdat deze online presentaties exclusief zijn voorbehouden aan HCC leden, moet u voor het aanmelden wel even inloggen met uw HCC account.