×

Fout

Deze site zal zondag 7 maart in de ochtend niet of slecht bereikbaar zijn in verband met spoed onderhoud, meer informatie vind je hier.

Facebook ligt ook op een ander vlak onder vuur. Door het nieuwe privacybeleid van Whatsapp in de Verenigde Staten worden steeds meer gebruikers zich ervan bewust dat Facebook via WhatsApp ook informatie ontvangt van al je contacten en bij de ontgrendeling van berichten mogelijk ook mee kan lezen. Al die informatie stelt Facebook in staat om meer geld te verdienen aan advertenties.

Hierdoor stappen steeds meer mensen over op andere chatapps als Telegram of Signal. Met name het aantal gebruikers van Signal is in korte tijd vijf keer zo groot geworden en telt nu 50 miljoen gebruikers. Om minder afhankelijk te zijn van WhatsApp is het goed als alternatieve apps gaan groeien. Als meer mensen Telegram en Signal installeren geef je anderen de mogelijkheid om te kiezen via welke kanaal ze jou kunnen bereiken. Zo ontstaat er ook meer concurrentie waarvan je als gebruiker meestal alleen maar beter wordt.

Een voordeel van Telegram Messenger is dat je net als bij Facebook openbare groepen kunt volgen. Het aantal deelnemers daarvan is beperkt tot 200.000 volgers. Het is ook een app met veel functies die erg fijn werkt. Telegram heeft echter geen end to end encryptie. Het voordeel is dat je hetzelfde account op meerdere apparaten kunt installeren maar ook dat al je chats ergens minder goed beveiligd op een server staan.
Telegram beginnersgids: 7 tips om alles uit Telegram te halen

Signal is de privéberichten app met de meeste privacy, maar heeft wel nog steeds wat minder mogelijkheden dan WhatsApp en Telegram. Signal heeft bijvoorbeeld geen webversie wat echter ook een betere bescherming geeft tegen allerlei risico’s in de browser en browser-extensies die je gebruikt. Ook foto’s worden bij het versturen niet gecomprimeerd. Wel heeft Signal in korte tijd functies erbij gekregen waaraan gebruikers gewend zijn geraakt in Whatsapp. Voorbeelden hiervan zijn videobellen, bewegende stickers en chat achtergronden.
Signal beginnersgids: 8 tips voor beginnende gebruikers

Een ander alternatief voor Whatsapp is GAB.

(bron: Nieuwsbrief HCC!apple)