Omdat we tijdens de coronacrisis niet fysiek bij elkaar kunnen komen zetten we hier enkele opgenomen videos van presentaties op de site. In de serie 'Parels van de Nederlandse archiefdiensten' bijt het Nationaal Archief het spits af. Michel Ketelaars en Yvette Hoitink vertellen over de vernieuwde website: welke zoekmogelijkheden zijn er, hoe gebruik je die en welke collecties zijn beschikbaar voor onderzoekers.

Op 10 december 2020 was de vierde aflevering van de online talkshow voor en door genealogen in Nederland en Vlaanderen. In deze aflevering is Peter Eyckerman de speciale gast. Hij is expert in oude foto's en geeft tips over identificeren van personen, dateren, bewaren en digitaliseren. Willeke Binnendijk laat zien hoe MyHeritage te gebruiken voor het inkleuren en verbeteren van digitale foto's. Tenslotte laat Bob Coret zien hoe computer learning ingezet wordt door archiefdiensten voor een fotocollectie.

De rest van dit artikel is alleen beschikbaar voor HCC-leden.

Ben je HCC-lid? Om het gehele artikel te lezen dien je ingelogd te zijn. Je kunt inloggen door je HCC-gebruikersnaam en wachtwoord in te vullen in de daarvoor bestemde velden aan de rechterkant van deze pagina.

Nog geen HCC-lid? Word nu lid en kies je welkomstgeschenk!