MyHeritage laat weten dat Mac-gebruikers met besturingssystemen Catalina en High Sierra nu ook gratis MyHeritage Family Tree Builder kunnen downloaden en gebruiken! Het gaat om stamboomsoftware, met miljoenen gebruikers over de hele wereld, gecombineert met innovatieve technologieën en eenvoudig te gebruiken functies.

Het bedrijf ontving regelmatig verzoeken van gebruikers die een van de twee Mac-besturingssystemen hebben en Family Tree Builder, hun favoriete genealogische software, wilden blijven gebruiken. Belangrijk genoeg voor MyHeritage om deze gebruikers in staat te stellen hun familiegeschiedenisonderzoek voort te zetten, hun stambomen op te bouwen, foto's toe te voegen, toegang te krijgen tot historische gegevens en meer van dat soort functies. 

Deze versie van Family Tree Builder voor Mac is, net als de vorige, een Family Tree Builder Mac-versie die er hetzelfde uitziet als onze desktopsoftware voor Windows, en vereist geen Windows of enige aanvullende installatie of configuratie wanneer deze wordt gedownload. Het gebruikt een systeem voor het porten van Windows-software naar Mac genaamd CrossOver door CodeWeavers.

De belangrijkste functies van Family Tree Builder werken hetzelfde in de Family Tree Builder Mac-versie, waaronder Synchroniseren met MyHeritage, Smart Matches ™, Record Matches, de Consistency Checker, grafieken, enz. Er zijn echter enkele kleine functies die niet compatibel zijn met Mac OS X en daarom niet beschikbaar voor Mac-gebruikers.

Nadat u het bestand heeft gedownload, dubbelklikt u op het gedownloade bestand om de schijfkopie te openen. In het venster dat verschijnt, sleept u eenvoudig het MyHeritage Family Tree Builder-pictogram naar de map macOS Toepassingen.

Na installatie werkt de software rechtstreeks op Mac-computers.

Lees hier meer over de functies van Family Tree Builder in de MyHeritage Knowledge Base.