Het virus, het gaat nergens anders meer over, is mij bespaard gebleven, althans tot op heden en laten we hopen dat dat zo blijft. Iets minder de hort op, dus wat meer tijd, oftewel extra tijd voor onze hobbie.

In de bewijsvoering had/heb ik nog een aantal te dichten gaten en raadpleegde daartoe WieWasWie en Open Arch. Ik had een persoonskaart van een aangetrouwd familielid met zijn overlijdensplaats en -datum er op, evenals een rouwadvertentie en een rouwkaart, beiden eveneens met datum en plaats. Dat die nog niet in WieWasWie was te vinden was volgens Marissa van de Vrede van de Afdeling Publiek van het Gelders Archief wel verklaarbaar. Er is sprake van een lichte achterstand. Maar het vreemde was dat de betreffende man ook niet in het officiele register was te vinden. Wilde ik me net neerleggen bij het feit 'dat komt dan misshcien later wel eens', dat is een attitude die blijkbaar niet de hare was. Anders gezegd, ze vond hem. Na een vierde keer op onderzoek uit te zijn gegaan bleek dat er een tweede register aanwezig is. Normaal gesproken zijn dit twee aparte boeken, waarbij het tweede boek aansluit op de laatste datum van het eerste boek, maar dit is niet altijd het geval. In dit geval zit het tweede register in hetzelfde boek en begint het opnieuw bij januari. En in dit tweede deel zit in overlijdensakte van de man die we zochten.

Kortom, een dijk van een ... En wat een vasthoudendheid, en bovenal, wat een service. Fred van Kan, we hebben hem jaren geleden ontmoet toen we onze jaarlijkse genealogische dag bij hen organiseerde moet supertrots zijn en vooral heel zuinig op zo'n medewerkster. Hulde en dank.

Frank D.P.M. Lether, bestuurslid