Omdat we tijdens de coronacrisis niet fysiek bij elkaar kunnen komen zetten we hier enkele opgenomen videos van presentaties op de site. In mei 2019 hield Lizzy Jongma de presentatie over Oorloglevens. Dit is het onderwerp van de presentatie die Lizzy Jongma, projectleider van de website Oorlogslevens en Edwin Klijn, programmamanager van het Netwerk Oorlogsbronnen vanochtend geven. Verreweg de meeste vragen die medewerkers uit de oorlogserfgoedsector krijgen, gaan over personen. Met name stamboomonderzoekers en familie en historici zijn zeer geïnteresseerd in deze periode.
Het Netwerk Oorlogsbronnen bouwt samen met zijn partners aan een website voor informatie over oorlogsbetrokkenen in de volle breedte (verzet, collaboratie, vervolging, burgerslachtoffers, militairen, enzovoort).

De rest van dit artikel is alleen beschikbaar voor HCC-leden.

Ben je HCC-lid? Om het gehele artikel te lezen dien je ingelogd te zijn. Je kunt inloggen door je HCC-gebruikersnaam en wachtwoord in te vullen in de daarvoor bestemde velden aan de rechterkant van deze pagina.

Nog geen HCC-lid? Word nu lid en kies je welkomstgeschenk!