Vanaf 10 september verzorgt de Academie voor Genealogie een maandelijkse online talkshow voor iedereen die geïnteresseerd is in familiegeschiedenis. Onder de titel Boeren, burgers en buitenlui gaat John Boeren elke tweede donderdag van de maand met een vast panel en gasten in gesprek over de laatste ontwikkelingen op het gebied van stamboomonderzoek, genealogie en familiegeschiedenis.

“We willen vertegenwoordigers van verenigingen en bedrijven, maar nadrukkelijk ook wetenschappers, professionals én amateuronderzoekers een platform bieden om andere genealogen te informeren over nieuwe producten, websites, boeken en evenementen”, zegt John. “Ook zijn we op zoek naar mensen die tijdens stamboomonderzoek bijzondere bronnen hebben gebruikt of die een familieraadsel opgelost hebben. Onze insteek is dat alle bijdragen andere genealogen moeten helpen met hun eigen onderzoek. Het is een nieuwe vorm van educatie.”

Het idee voor de Nederlandse talkshow is gebaseerd op het format van Mondays with Myrt , die iedere maandag een internationale groep genealogen bij elkaar brengt. De voertaal van Boeren, burgers en buitenlui is Nederlands. De talkshow wil vooral de genealogen in het Nederlandse taalgebied bedienen. Daar horen ook de Vlaamse liefhebbers van familiekunde bij, of Nederlandstalige onderzoekers in het buitenland. Het
is mogelijk dat zo nu en dan een buitenlandse gast aansluit die iets kan vertellen over wat er in de genealogische wereld buiten onze grenzen gebeurt. Die onderwerpen hebben dan wel een link met onderzoek waar luisteraars zich mogelijk mee bezig houden.

Deelname aan de talkshow is gratis, zowel voor sprekers als luisteraars. Wie een interessant onderwerp heeft en er in een van de afleveringen over wil praten, kan per Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. contact opnemen. 
Binnenkort volgt meer informatie over de vaste panelleden en over de wijze om deel te nemen als luisteraar op de website van de academie en op haar Facebookpagina.