Het is Vera Bergkamp van D66 die ijvert voor de mogelijkheid om kinderen de familienamen van én de vader én de moeder mee te geven. Zij diende daartoe een motie in, maar Helaas, Minister Dekker meldt wéér vertraging in het traject om te komen tot een wetsvoorstel om een dubbele geslachtsnaam te mogen/kunnen voeren. Deze Minister was al niet enthousiast om dit te regelen, laat ze weten. “Maar ik blijf er boven op zitten”, aldus het kamerlid. De minister wijt het e.e.a. mede aan drukke werkzaamheden rond het corona-virus en verwacht tegen het einde van het jaar de zaak geregeld te hebben.
d66

Zoals te doen gebruikelijk is niet iedereen even enthousiast. Als je zelf een dubbele naam dus hebt van vader en moeder en een kind krijgt dan geef je alleen je vaders naam door. Da’s dan ook weer niet eerlijk, of mag je kiezen? Of moet je een euro opgooien bij de inschrijving van je kind. Kop of munt. En jammer dat het alleen kinderen betreft.

Je zal overigens maar een dubbele voornaam hebben en twee ouders van adel....lastig lastig. Willem Diederick Haaxma thoe Slooten van Huysen Kattendijke. Da’s wel een mooie mond vol, was een van de reacties.