Door een samenwerking tussen Koninklijke Bibliotheek en DEVENTit, leverancier van o.a. Atlantis, een oplossing voor archieven, is het nu mogelijk om kranten, tijdschriften en boeken die ondergebracht zijn in Atlantis aan te bieden aan Delpher. Deze koppeling werkt ook andersom: via Delpher gepubliceerde kranten, tijdschriften en boeken kunnen doorzocht en gepresenteerd worden via het Atlantis publieksportaal van de archieven, hetgeen het aantal bezoekers aan die portalen zal stimuleren. 

Kranten in Delpher integreren met Atlantis
Ook is het mogelijk om kranten die worden gepubliceerd via Delpher binnen het Atlantis publieksportaal integraal te doorzoeken en te presenteren, tezamen met de overige archief- en erfgoedcollecties. Hierdoor kunnen organisaties waarvan kranten in Delpher opgenomen zijn, deze naadloos integreren met het eigen online publieksportaal. Zo presenteert Cultuur Onder Dak Apeldoorn kranten van Delpher binnen de eigen publieksomgeving. Bekijk de publieksomgeving van CODA en zoek binnen de collectie 'kranten' om de krantcollectie vanuit Delpher te bekijken.

Krantcollecties Regionaal Archief Nijmegen
De kranten uit de krantenbank van het Regionaal Archief Nijmegen worden aangeboden aan Delpher. Hierdoor zijn via Delpher de ruim 340.000 pagina's van o.a. De Gelderlander te doorzoeken. De raadpleging van de gevonden kranten vindt plaats binnen de Digitale Studiezaal van het Regionaal Archief Nijmegen.

Delpher
Delpher is een online platform van de Koninklijke Bibliotheek. De website van Delpher biedt miljoenen gedigitaliseerde teksten uit Nederlandse kranten, boeken en tijdschriften aan. De teksten komen uit de collecties van diverse wetenschappelijke instellingen, bibliotheken en erfgoedinstellingen. In Delpher zijn meer dan 1,3 miljoen kranten, 4,4 miljoen tijdschriftpagina’s en meer dan 500.000 boeken van de 15de tot de 21ste eeuw opgenomen. In het totaal zijn meer dan 100 miljoen pagina’s beschikbaar.