HCC is twee mooie, nieuwe Interessegroepen rijker. Android en Domotica-IoT hebben hun ‘in oprichting’-status mogen inleveren en zijn nu volwaardige Interessegroepen. Dat besluit is genomen door de HCC Ledenraad, die afgelopen zaterdag digitaal bij elkaar kwam. Om een officiële Interessesgroep te kunnen zijn, moeten de zaken bestuurlijk goed zijn geregeld en moeten zich minimaal honderd leden hebben ingeschreven. Dat laatste was zeker geen probleem, Android meldde enkele maanden geleden al dat meer dan tweehonderd leden zich hadden ingeschreven.

Toekomstgericht
Beide Interessegroepen zijn qua onderwerp sterk toekomstgericht. Android is het grootste besturingssysteem voor mobiele apparaten en groeit alleen maar verder. Domotica-IoT (Internet of Things) houdt zich bezig met slimme apparaten en huisautomatisering, een terrein dat nog relatief jong is en waar de ontwikkelingen razendsnel gaan.

Nu de Interessegroepen erkend zijn, gelden ook de normale contributieregels. Is een van deze twee je enige Interessegroep, dan is het lidmaatschap daarvan gratis. Ben je al lid van meerdere HCC Interessegroepen, dan betaal je voor deze nieuwe groepen jaarlijks € 2,60 extra (€ 0,22 per maand). Dit gaat pas in vanaf het volgende contributiejaar.
Breng eens een bezoek aan de websites van deze nieuwe Interessegroepen, misschien wordt ook jouw interesse gewekt voor deze twee onderwerpen.

Vrijwilligers gezocht
Wil je niet alleen lid zijn, maar ook mee organiseren? Beide Interessegroepen zoeken vrijwilligers die meer dan gemiddelde kennis hebben over de onderwerpen en die kennis graag met anderen willen delen. Neem hiervoor contact op met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.