Rene Bastiaanse en Jan KriekHet Bestuur van het BHIC maakt vandaag bekend dat Jan Kriek (58) is benoemd tot nieuwe directeur van het Brabants Historisch Informatie Centrum (BHIC) in ’s-Hertogenbosch. Met ingang van 16 maart 2020 zal hij René Bastiaanse opvolgen die vanaf 1 april met pensioen gaat. 

 

 

Pieter van Geel, voorzitter van het Bestuur van het BHIC, feliciteert Jan Kriek van harte met zijn benoeming tot algemeen directeur: “Wij hebben binnen het BHIC inmiddels een mooie traditie om naast gedegen archiefwerk ook veel energie te steken in het dichtbij de Brabander brengen van onze in documenten gestolde geschiedenis. Jan Kriek past prima in dat beeld en profiel."

Jan Kriek die in 1986 afstudeerde aan de School voor Journalistiek heeft zijn sporen in de regionale en landelijke media ruimschoots verdiend. Als mediaprofessional heeft hij ruime leidinggevende ervaring, onder andere als communicatiemanager en als hoofd- en eindredacteur bij diverse regionale en landelijke actualiteitenrubrieken. Zo was hij van 2002-2005 hoofdredacteur van Omroep Brabant en was hij vanaf 2005 als hoofdredacteur Netwerk verantwoordelijk voor de dagelijkse actualiteitenrubriek van KRO, NCRV en EO. Van 2007 tot 2016 was hij hoofdredacteur EenVandaag bij AVROTROS en gaf hij leiding aan het team van de radio- en tv-redactie. Ook was hij daar als adviseur en projectleider betrokken bij onderzoek naar nieuwe media en nieuwe formats.

Daarnaast is Kriek bij diverse bestuurs- en adviescommissies actief. Zo geeft hij media-adviezen, beoordeelt hij journalistieke opleidingen en ontwikkelt hij nieuwe formats. Voorts beschikt hij over een breed netwerk, ook in Brabant.

Jan Kriek: “Prettig dat ik kan voortbouwen op het imposante werk van de afgelopen jaren. Met dank aan René Bastiaanse. Ik heb er zin in!”