De PRO-GEN gebruikersgroep bestaat 25 jaar en daar hoort natuurlijk een jubileumviering bij. 
De jubileumviering zal worden gehouden op zaterdag 14 september 2019, van 10.00 - 16.00 uur in De Schakel, Oranjelaan 10, 3832CX Nijkerk.

Deze feestdag bestaat uit een genealogische markt en een drietal lezingen. De toegang is gratis.

Wat kunt u verwachten?
Er hebben zich 12 standhouders aangemeld: familieverenigingen, genealogische verenigingen, het stamboomvragenforum en stands met heraldische en genealogische boeken en tijdschriften, de gebruikersgroep en uiteraard de auteurs van PRO-GEN.

Daarnaast worden er 3 lezingen gehouden:

10. 30 uur Robert Philippo:
De lezing “Macht, malaise en migratie” is een interessant stuk geschiedenis en beeldbepalend voor de vorming van het huidige Nederland. Wat wij in Nederland vaak niet beseffen is hoe de opstand werkelijk begonnen is, wars van de vrijheids- en religieuze romantiek welke ons op school is ingewreven. Ook beseffen wij niet goed wat er zich in het zuiden heeft afgespeeld waar zo’n 400 kerkelijke gebouwen per 2 weken werden “gestormd”, en dat deze stormen eigenlijk vanuit Frankrijk zijn over komen waaien.

11.45 uur Sander van der Meer:
Wat blijft er on- en offline achter als je komt te overlijden en wat is daarvoor wettelijk eigenlijk geregeld? Hoe ga je als nabestaande om met onbekende gebruikersnamen en wachtwoorden van jouw dierbare, noodzakelijk voor de afwikkeling van zaken of toegang tot gegevens in de cloud? Kun je alles vooraf vastleggen en wat kunnen daar de nadelen van zijn?
En hoe voorkom je identiteitsfraude als iemand is overleden?

Met recent foto- en filmmateriaal van herkenbare praktijkvoorbeelden, waarbij verdriet en humor elkaar afwisselen, kom je alles te weten over de digitale erfenis en online nalatenschap.
Inclusief handige tips, suggesties en mogelijkheden om zelf data veilig te stellen.

13.30 uur Marita van Brussel:
De geschiedenis van notabelen is welbekend. Maar hoe leefden de armen, analfabeten en arbeidsgehandicapten in vroegere tijden? Marita van Brussel onderzoekt de levens van mensen in de marge van de geschiedenis, en vertelt hun verhaal. Een lezing over armoede en (gebrek aan) zorg in de negentiende eeuw, met veel bronnentips voor genealogen.

Lunch
Indien u gebruik wilt maken van een gratis lunch, dit graag met uw naam doorgeven uiterlijk 6 september 2019 via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Bereikbaarheid van de Schakel
Met de auto
U kunt gratis parkeren bij het NS station. Aan de Oranjelaan kunt u gratis parkeren middels een parkeerschijf (blauwe zone). Betaald parkeren is mogelijk bij parkeergarage De Oosterpoort. De ingang is bij de rotonde. Het parkeertarief is € 0,70 per uur. U kunt echter ook een dagkaart tegen een gereduceerd tarief aanschaffen bij De Schakel. Hiervoor betaalt u € 4,00.

Openbaar Vervoer
De Schakel is ook goed per trein te bereiken. Het NS Station ligt op slechts 200 meter afstand van De Schakel en is rechtstreeks te bereiken vanaf de intercitystations Amersfoort, Utrecht en Zwolle (2 x per uur).