Stamboomonderzoekers kennen meerdere computerprogramma’s om de gevonden gegevens over de onderzochte familie op te slaan. Ieder programma heeft wel wat, een enkele is gratis, anderen weer Nederlands of zijn daarin vertaald. Programma's zijn aan verandering, uitbreiding en verbetering onderhevig.
De ontwikkelaars van die programma’s worden regelmatig uitgenodigd om te komen vertellen over de nieuwigheden die in updates van de programmatuur zijn aangebracht.

 

Aanstaande zaterdag in het Zalencentrum Het Brandpunt in Baarn is het de beurt aan Femke Nijveldt en Fred van Deelen die komen vertellen over het programma Brother's Keeper versie 7 dat in het Nederlands beschikbaar is.

Op de site (www.bkwin.com) staat een zogenaamde shareware versie hetgeen betekent dat een probeerversie kan worden gedownload en geïnstalleerd. Het betreft een stand alone draaiend programma, dat op een Windows PC/laptop draait. Na registratie op de website van Brother’s Keeper krijgt de gebruiker de beschikking over aanvullende functionaliteit, technische ondersteuning en een (Engelstalige) handleiding. Kosten € 38. De structuur van het programma is zo dat alle gekoppelde documenten, foto's, enz., zijn te kopiëren en op een andere PC terug te zetten zijn. Ook handig voor het maken van een reserve kopie. 
Als uitvoermogelijkheden zijn een webversie, Word en PDF of een tekstbestand mogelijk. 
Kenmerkend aan het programma is zijn intuïtieve werking, overzichtelijkheid en daardoor duidelijkheid en de bronvermelding. 
Meerdere keren per jaar wordt het programma voorzien van nieuwe functies en worden eventuele foutjes opgelost. Maar ook aan bij gebruikers levende wensen wordt indien mogelijk aandacht besteed. Zo zijn de velden voor locaties, namen en het interne tekstbestand langer gemaakt en de rapportages uitgebreid. 
De Nederlandse vertaling wordt dan gelijk bijgewerkt.

Aanvang 11 uur met een lezing over Indische voorouders, na de lunch komt Brother's Keeper aan bod. De toegang is gratis.