Voor mensen met een indische achtergrond, of die familieleden uit het voormalig Nederlands-Indië hebben of dienden als militair in de Atjeh-oorlog (1873-1914) wordt komende zaterdag een interessante bijeenkomst gehouden.

De interessegroep Stamboomonderzoek van de HCC, de grootste computerclub van de Benelux organiseert in Zalencentrum Het Brandpunt, Utrechtseweg 4a in Baarn een bijeenkomst waarbij dit onderwerp uitgebreidt ter sprake komt. aanvang 11 uur, de toegang is gratis.

In 2010 publiceerde Adriaan P. Intveld zijn boek getiteld ‘Gevallen op het veld van eer. Een genealogische verkenning van de militaire erebegraafplaats Peutjoet’, vrucht van ruim drie jaar onderzoek. De titel verwijst naar de tekst op de toegangspoort van de begraafplaats. Helaas zijn de registers van de begraafplaats in de Tweede Wereldoorlog verloren gegaan, waardoor er geen overzicht meer is wie er op Peutjoet begraven ligt of heeft gelegen. Adriaan Intveld heeft geprobeerd de belangrijkste genealogische en biografische gegevens van de overledenen te beschrijven door uitgebreid bronnenonderzoek. Aan de hand van dit boek geeft de spreker een overzicht van de belangrijkste genealogische bronnen op het gebied van militairen die overleden zijn in het voormalig Nederlands-Indië. Tevens zal hij ingaan op de recente ontwikkelingen met betrekking tot het digitaal ter beschikking komen van bronnen. 

Adriaan Intveld is lid van de Indische Genealogische Vereniging (IGV) en maakte een aantal jaren deel uit van zowel het bestuur als de redactie.