Voor wie adel in de familie heeft of gewoonweg in de adel is geinteresseerd kan in Slot Zuylen nabij Utrecht tot 16 september de themarondleiding Adel en Accessoires krijgen. Kleine voorwerpen, grote verhalen. Bezoekers kunnen een schat aan kleine en fijne objecten die normaal in depot liggen gedurende een aantal maanden in de kamers van het kasteelmuseum bewonderen.

Klein maar fijn. Van jong en oud, voor man en vrouw. De barones én de knecht. De rondleiding Adel en accessoires. Kleine voorwerpen, grote verhalen verkent verfijnde aanvullingen op de kleding tot op de vierkante centimeter.

Selectie
De vaak kwetsbare objecten worden doorgaans bewaard op planken en in lades in het depot. Een selectie is sinds 19 mei te zien in de kamers van Slot Zuylen, het voormalige woonhuis van een adellijke familie.

De kleine voorwerpen vertellen boeiende verhalen over het dagelijks leven op het kasteel en de adellijke levensstijl van voormalige bewoners. Gidsen delen bijzondere details, leuke weetjes en culturele achtergronden, of gaan in op het gebruik van die accessoires door voormalige bewoners en personeel.
(bron: Monumentaal)