Genealogie is het tweede HCC Seizoensthema van 2018. Voorlichtingsbijeenkomsten door het hele land. Zaterdag 26 mei een bijeenkomst in Baarn over miitaire voorouders en zieken in de familie.

Met behulp van Genealogie zoals onderzoek naar de geschiedenis van je familie ook wel wordt genoemd  kun je meer inzicht krijgen in het wel en wee van je voorouders. Je kan vinden waar en hoe ze leefden, maar ook waarom ze iets deden. Heeft het verhuizen van je familie misschien iets te maken met de opkomst van de industrie of met veldslagen die in de buurt waar ze woonden hebben plaats gehad?

Hoe verder je je verdiept, hoe leuker het wordt en soms zelfs, verslavend. Dat kunnen wij van HCC!genealogie wel beamen.
Heel belangrijk bij deze hobby is het verzamelen van materiaal, en het ordenen en vastleggen er van. Naderhand moet je kunnen terug vinden waar je iets gevonden hebt! Trouwens niet alleen jijzelf, maar ook anderen die wat aan jouw onderzoek zouden willen toevoegen of wr wellicht na je verscheiden mee door zouden willen gaan.

Genealogie is een boeiende hobby. Door het feit dat heel veel gegevens digitaal beschikbaar zijn en komen is genealogie één van de snelst groeiende hobby’s.
Je hoeft niet meer direct naar een archief, originele aktes liggen al vanuit thuis voor het oprapen en heel veel is ook al gepubliceerd op het internet. Hierin schuilt ook een gevaar, want klopt het wel wat er op internet staat? Het blijft dus wel zaak om de op internet gevonden gegevens uiteindelijk (voor je gaat publiceren) in het betreffende archief op juistheid te (laten) controleren.

We gaan je uitgebreid informeren wat er komt kijken bij het verzamelen en ordenen van gegevens van onze voorouders.

Daarom worden er in het hele land deze maand voorlichtingsbijeenkomsten gehouden. Klik hier om te kijken waar.

Blijf deze site in de gaten houden, we organiseren een aantal landelijke bijeenkomsten per jaar. De eerstkomende is op 26 mei a.s. in Baarn. Klik hier voor meer informatie.