Genealogie is het tweede HCC Seizoensthema van 2018

Met behulp van Genealogie kan je meer inzicht krijgen in het wel en wee van je voorouders. Je kan vinden waar en hoe ze leefden, maar ook waarom ze iets deden. Heeft het verhuizen van je familie misschien iets te maken met de opkomst van de industrie of met veldslagen die in de buurt waar ze woonden hebben plaats gehad?


Hoe verder je je verdiept, hoe leuker het wordt en soms zelfs, verslavend.
Heel belangrijk bij deze hobby is het verzamelen van materiaal, ordenen en vastleggen. Naderhand moet je kunnen terug vinden waar je iets gevonden hebt!

Genealogie is een boeiende hobby. Door het feit dat heel veel gegevens digitaal beschikbaar zijn en komen is genealogie één van de snelst groeiende hobby’s.
Je hoeft niet meer direct naar een archief, originele aktes liggen al vanuit thuis voor het oprapen en heel veel is ook al gepubliceerd op het internet. Hierin schuilt ook een gevaar, want klopt het wel wat er op internet staat?

We gaan je uitgebreid informeren wat er komt kijken bij het verzamelen en ordenen van gegevens van onze voorouders.

De presentaties worden op maandag 14 mei in Amersfoort en dinsdag 15 mei in Veenendaal gegeven. Onze presentator op deze avonden is Cor van Rooij.

 
 

De presentatie in Amersfoort begint om 20.00 uur (de zaal is al om 19.30 uur geopend) en eindigt om ongeveer 22.00 uur.

Adres bijeenkomst: "De Brug", Schuilenburgerweg 2, 3816 TB, Amersfoort

De presentatie in Veenendaal begint om 20.00 uur (de zaal is al om 19.30 uur geopend) en eindigt om ongeveer 22.00 uur.

Adres bijeenkomst: Sola Fide, Eikenlaan 3, 3901 XA, Veenendaal