HCC!genealogie organiseert een aantal keren per jaar een bijeenkomst. Idealiter wordt daar én een genealogisch én een computer/internet onderwerp gepresenteerd.

De vraag die je je als bestuur v.w.b. de onderwerpen moet stellen is ‘zitten onze leden daar nu wel op te wachten?’ Of dat zo is, stellen we onder andere vast aan het aantal bezoekers en het aantal en de aard van de na afloop gestelde vragen. Bij de laatste bijeenkomst in Baarn moesten we er stoelen bij laten zetten, dat is altijd een goed teken.

Een ander hulpmiddel is kijken welke artikelen op de website qua aantallen het best worden gelezen. Met deze hulpmiddelen proberen we een aantal keer per jaar een interessante bijeenkomst te organiseren.

De bezoekers aan deze dagen weten inmiddels dat de presentaties door HCC’s onvolprezen videoteam worden vastgelegd. Zij voeren nog een aantal bewerkingen uit, zoals het mixen met b.v. de gebruikte PowerPoint-presentatie.
Indien dat allemaal tot tevredenheid is gebeurd wordt de video op onze website geplaatst waar men ze kan bekijken.
Tot voor kort waren die presentaties alleen zichtbaar voor leden van de IG maar inmiddels zijn ze nu beschikbaar voor alle HCC-leden.

Ga naar onze website, log in en klik dan op . U ziet dan twee mogelijkheden. Eén pagina met een soort van inhoudsopgave van de presentaties en de andere knop <video’s> voor de werkelijke presentaties.
U komt uiteindelijk uit op ons YouTube-kanaal dat nu 20 presentaties bevat.

Veel kijkplezier.